Няма нарушение на закона по отношение на заповедите за евтаназия

...
Няма нарушение на закона по отношение на заповедите за евтаназия
Коментари Харесай

Порожанов: Някои животновъди искат по 300 евро за овца, няма такива цени

Няма нарушаване на закона във връзка с заповедите за евтаназия на дребните преживни животни поради чумата. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на конференция след съвещание на Консултативния съвет по отглеждане на животни.
„ Не знам какво ли не приказвах по тематиката. Само дето на сън не си приказвам за това. Предполагам, че скоро ще защитя и доктурантура във връзка с тези вируси “, сподели министър Порожанов за чумата по дребните преживни животни.
„ Тъй като тематиката беше вдигната и на равнище политици, ние пожелахме да бъде направена среща в Председателския съвет в Народното събрание, да може както да срещнем ръководителите на парламентарни групи, по този начин и да представим документите. Отвори се тематиката за заповедите дали са законосъобразни, или не. На излизане знам, че е упоменато, че не са “, сподели Порожанов и засяга изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на председателския съвет. „ На страницата на Фонда сме качили всички учредения “, добави Порожанов.
Оставка на база настояването на Корнелия Нинова няма да подам. Не считам, че съм направил нещо нелегално, съобщи министърът. Той изясни, че сега, в който министър председателят му каже, че е дотук, ще напусне поста си.
По думите му от страна на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация няма диалогичност и схващане, от негова страна били направени всички стъпки.
Според Порожанов една овца сега няма такава цена, каквато желаят животновъдите. „ Има искащи да получават по 300 евро “, сподели министърът.
Във връзка с митинга на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация пред Министерски съвет на следващия ден в 12.00 часа, Порожанов съобщи: „ Има неща, които сме коментирали с асоциацията. Някои от нещата се случиха. Те имат и други претенции, които не мога да направя, даже по нормативни спънки. Тук не се търси диалогичност и схващане, за което скърбя. От моя страна бяха направени всички стъпки “.
Министърът бе изумен, че ръководителят на асоциацията Симеон Караколев е изразил неодобрение, тъй като е бил с него в Шарково в събота. " Смятаме,че при цялото струпване на обезщетения се получава едно свръхкомпенсиране ", добави министърът.
Междувременно от асоциация " Обединени български животновъди " взеха решение да основат действен щаб за подаяние на животни за потърпевшите си сътрудници от Странжданския край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР