Няма нарушение и държавна помощ за изграждането на участъка от

...
Няма нарушение и държавна помощ за изграждането на участъка от
Коментари Харесай

Дончев обясни защо Нинова греши за поредната отсечка на АМ Хемус

Няма нарушаване и държавна помощ за построяването на сектора от Автомагистрала " Хемус " сред Боаза и Велико Търново (134 километра). В това е уверен вицепремиерът Томислав Дончев, който разяснява тематиката на влизане за събитието „ Три вероятности за бъдещето на обединена Европа” в НДК, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Дончев се спря на въпроса поради заканата на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да се обърне към Европейската комисия, тъй като това било нерегламентирана държавна помощ, защото не се пуска социална поръчка. Законът за публичните поръчки (ЗОП) разрешава изключения, когато сдружението, което ще строи, е благосъстоятелност на възложителя – тъй като възложителят го ръководи, отбрани Дончев желанието на държавното управление.
" Има безапелационен текст в Закона за публичните поръчки за използваната европейска инструкция, където детайлно е разказана процедурата. Ако едно сдружение 100% благосъстоятелност на възложителя, тогава може да не се ползва плътната процедура по реда на Закон за обществените поръчки, само че това също е режим в самия закон и няма държавна помощ ", сподели Дончев.
На събитието за бъдещето на Европа посетител е и водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Той не видя проблем що се отнася до Истанбулската спогодба, въпреки Българска социалистическа партия да не я поддържа и се обърна към публицистите, че в случай че не престават да се съмняват, скоро може би ще слагат въпроса дали Българска социалистическа партия би трябвало да е член на ПЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР