Няма напредък по отношение на желанието на британския премиер Тереза

...
Няма напредък по отношение на желанието на британския премиер Тереза
Коментари Харесай

След срещата на Мей с Юнкер - окуражителни слова и нищо друго

Няма прогрес във връзка с желанието на английския министър председател Тереза Мей да реализира нов компромис по съглашението с Европейски Съюз по отношение на Brexit и по-точно за защитния механизъм за ирландската граница. Сегашната сделка де факто разрешава митническите правила на Европейски Съюз да работят по границата с Ирландия и Северна Ирландия без значение дали и по кое време ще има бъдещо комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия.
Още преди късната среща на Мей с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, някогашният министър председател на Люксембург сподели пред камери лепенка на лицето си и разгласи, че се порязал, до момента в който се бръснел - с цел да не си мислели медиите, че Мей го е нападнала, откакто излязат от срещата си. Двамата не дадоха обща конференция след срещата и не се ръкуваха преди нея.

BREAKING NEWS: PM’s ‘constructive’ talks after EU official’s close shave https://t.co/sdaTpdYnDX
— Ignite Kiss FM (@IgniteKissFM) 21 февруари 2019 година След срещата Юнкер и Мей разгласиха взаимно изказване. В него се споделя, че двамата разискват какви спомагателни гаранции могат да бъдат дадени на депутатите и " и двете потвърдиха уговорката си да избегнат твърда граница на остров Ирландия и да зачитат целостта на вътрешния пазар на Европейски Съюз и на Обединеното кралство ", написа Агенция " Фокус ".
Все отново Мей беше по-словоохотлива. Тя съобщи, че е подчертала нуждата от " правно обвързващи промени в ирландската защитна мярка ". " Ние се съгласихме, че работата за намиране на решение ще продължи със същото движение, времето е от значително значение и в наш интерес е Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз по един верен метод. И по този начин, постигнахме прогрес ", сподели Мей.
Тя и останалите 27 водачи на Европейски Съюз договориха съглашение за отдръпването на среща на върха на 25 ноември предходната година, само че английският парламент го отхвърли с болшинство на 15 януари. Оттогава Мей и нейните министри се срещаха още веднъж с водачите на Европейски Съюз и техния договарящ Мишел Барние, с цел да ги призоват да преразгледат текста, с цел да намерят метод да умиротворят евроскептичните депутати.
А в това време организация Bloomberg разгласи, че до 15 английски министри може да гласоподават за блокиране на излизането на страната от Европейския съюз на 29 март, ако няма договорка за Brexit. Според организацията въпросните министри желаят да поддържат самодейност, координирана от депутатката лейбъристка Ивет Купър и сътрудника ѝ реакционер Оливър Летуин, за закъснение на излизането на Англия, до момента в който не бъде реализирано съглашение с Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР