Няма наложени ограничения за лъчелечение на онкоболни лица. Това увери

...
Няма наложени ограничения за лъчелечение на онкоболни лица. Това увери
Коментари Харесай

Кирил Ананиев отрича да има лимити за лъчетерапията

Няма наложени ограничавания за лъчелечение на онкоболни лица . Това увери здравният министър Кирил Ананиев депутатите от Здравната комисия в Народното събрание.

" Има очевидно недоумение или погрешно пояснение на така наречен индикативни стойности. Няма наложени ограничавания за лъчелечение на онкоболни лица . Индикативните стойности не лимитират лекуването на пациентите, а противоположното - служат само и единствено за потребностите на контрола. Нито един български жител няма да остане без нужното му лъчелечение ", увери Ананиев.

 БЛС не е договарял предели на лъчетерапията
БЛС не е договарял предели на лъчетерапията

И новият началник на БЛС е изрично срещу въведената здравна карта.

След разбор на данните на Здравната каса се откри, че броят на пациентите през 2017 година е бил 12 393 . За 2018 година планирано се чака през лъчелечение да преминат 13 706 лица или с 1 313 пациенти повече . " Средствата, които са обезпечени за 2018 година, са със 7 600 000 лв. повече от 2017 година или 29 500 000 лева ", съобщи Ананиев.

" За да няма в допълнение напрежение отсега нататък, Здравната каса изпрати писмо до шефовете на районните здравноосигурителни каси, с което им подреди индикативните стойности, избрани за юни, да се анулират . За месеците до края на годината нямаше планувани индикативни стойности за брой пациенти, имащи потребност от лъчетерапия ", разясни още Кирил Ананиев.

 НЗОК твърди, че не лимитира лъчетерапията
НЗОК твърди, че не лимитира лъчетерапията

Уточняват, че рамковия контракт вкарва позволителен режим в РЗОК

Той посъветва представителите на здравното съсловие, включително и националните консултанти да разискват с НЗОК зародили проблеми от използването на Националния рамков контракт. На среща в понеделник в Здравната каса са поканени националният съветник по лъчелечение , лекари, както и представители на пациентски организации. На срещата ще обсъдят на взаимни действия през 2018 година, добави министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР