Няма начин пациент, докаран с линейка, да бъде отказан. Това

...
Няма начин пациент, докаран с линейка, да бъде отказан. Това
Коментари Харесай

Проф. Стоян Миланов: Няма начин пациент, докаран с линейка, да бъде отказан

Няма метод пациент, докаран с кола за спешна помощ, да бъде отхвърлен. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV проф. Стоян Миланов, народен съветник по незабавна медицина, във връзка случая с върнатия от „ Пирогов” 74-годишен пациент, който умря. Дежурният екип, отказал да одобри Спас Добрев, беше уволнен.

Проф. Миланов дефинира случилото се като тежка неточност на екипа в болничното заведение.

„ Имали сме раждания в ход, които са осъществени в нашата шокова зала. Това значи ли,че ние ще кажем: Моля ви се, не тук”.

По думите му е неточност, че пациентът не е регистриран в „ Пирогов”. „ Подобен пациент в сериозно положение може да бъде разпознат за 2 секунди от опитно лекарско око”, счита проф. Миланов.

„ Ерозията в системата е доста тежка и не е от през вчерашния ден. Спешният пациент сега е нежелателен, той е безценен, изисква доста запас на лечебните заведения и има много постоянно отвод и подритване на незабавния пациент сред болниците”, акцентира той.

--> „ Не знам дали това уволняване на екипа ще реши по някакъв метод проблемите, защото освен това разкриване и липса на фрагменти тези хора незабавно ще бъдат глътнати от други болници”, уточни проф. Миланов.

„ Този пациент би трябвало да влезе в шоковата зала на „ Пирогов”. Това е неточност на сътрудника. Тя просто не познава къде би трябвало да вкара този болен”, сподели още Миланов, като по думите му става въпрос по-скоро за неведение.

Той е сигурен, че в случай че пациентът беше попаднал в шоковата зала на „ Пирогов”, е щял да бъде обслужен.

По мотив думите на лекаря в колата за спешна помощ, която оказва помощ на Спас Добрев, доктор Даниела Мазганска, че е излъгала, че колата за спешна помощ не е оборудвана, с цел да го одобряват в болничното заведение, проф. Миланов разяснява, че това е повсеместна процедура и се случва всеки ден.

„ Единствените незабавни пациенти, които са мечтани, са кардиологично болните. Там има финансов драйв, който кара дори да се търсят сходни пациенти и без да им има нищо”, означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР