Няма начин, налага се в началото да отделим време на

...
Няма начин, налага се в началото да отделим време на
Коментари Харесай

Щуротиите са за слабохарактерните! Бягството от реалността няма да помогне на Левски

Няма метод, постанова се първоначално да отделим време на сериозните дивотии, които обикалят пространството след неуспеха на Левски. Естествено, по-късно прекосяваме към значителната част. Много по-належащо е да се опитаме да потърсим и отбележим слабостите в организацията и структурирането на " синия " клуб, в сравнение с да търсим проблемите там, където не съществуват. Естествено, да наблегнем и на позитивните процеси на " Герена ", тъй като колкото и да са малко, такива въпреки всичко се виждат.

Въпреки че тезите са им налудничави, не трябва да виним футболните експерти и публицисти, и като цяло всички хора, които постановат мнението си, че над Левски тегне тежка поличба. Нека бъдем по- снизходителни и към анализаторите, които отдават неуспеха на някой си там, който е проклел Левски, и на грозната, защитна игра от страна на Славия. Човешкият разум има примитивни защитни механизми, чиято роля е да обезвреждат всяка действителност, която основава прекомерно доста стрес и отрицателни страсти, които сме неспособни да преодолеем. В книгите ясно е написано - това се назовава отричане.

 Славия - Левски част I @@@

Бягството от действителността обаче няма да докара до нищо положително. Затова може да се надяваме управителните фактори на " Герена " да преодолеят страховете и егото си. Трезво да проучват грешките, с цел да не се повтарят. Левски повече в никакъв случай не трябва да слага на тестване шанса си. Стига толкоз! Шефовете на Вековния клуб би трябвало да създадат всичко по силите си за в бъдеще да отстраняват случайността. Левски самичък би трябвало да кове ориста си.

Левски ще е мощен, когато в клуба работят хора, чиято компетентност е да упражняват цялостен надзор - плануват всяка тягост и предусещат реакцията на съперника. За жал, сходни експерти са ъгъл и по тази причина, в случай че не може да откри, последователно би трябвало да си ги сътвори и моделира. Решенията от предишното са архитекти на сегашното и бъдещето. Левски е може би клубът с най-голямо въздействие в родния футбол поради фенската маса - с голямата си войска от ентусиасти.

Левски е извънредно богат, само че стига толкоз ексцентричности, тъй като 26-кратният първенец на България стартира да се пристрастява към неуспеха. Десет години са задоволителни. Оправданията с прокоби, заклинания, грозна и защитна игра от страна на съперника, и тем сходни нелепости са за слабохарактерните. Най-лесно е да се постановат, само че няма да е от изгода, защото по този метод ще се избяга от същинските проблеми. Славия е в правото си да играе с колкото си желае играчи в отбрана. Няма никаква негативна сила, повярвайте ми.

Левски е огромен дразнител и доста хора са отрицателно настроени към отбора от " Герена ". Но хората, които обичат " сините ", са повече. Любовта е по-силна от омразата и постоянно побеждава. Коя сила е по-силна - негативната, която идва от хората, изпитващи злост към Левски, или позитивната на 35 хиляди души на Националния стадион, чиято неподправена обич и обвързаност се усеща от километри, подвига адреналина до небето и кара футболистите да настръхват?

 Феновете на Левски по време на финала за Купа България @@@

Няма място за съпоставяне. Допирът на почитателите до своя обичан тим обезврежда всичко отрицателно. Левски е любимец на ориста поради огромната национална обич. Спас Русев и цялото управление на Левски не трябва да стават заложници на страховете си. За да продължат напред, е нужно да се отърсят от връхлетялата ги стихия от плашещи мисли след неуспеха за Купата. На фона на миналите няколко години, напоследък в Левски се долавя някакъв лек прогрес, позитивен отенък. Русев обезпечи финансова непоклатимост. На " Герена " не се приказва за пари.

Собственикът на клуба по някакъв метод съумя да консолидира почитателите. Привържениците схванаха, че наказателните акции със събличането на фланелки и раздаването на плесници не води до нищо положително. Няма ги и до болежка познатите намеци и апели за оставка след всеки крах. Тук обаче отваряме една скоба. Това не значи, че ентусиастите не трябва да предявяват основателни искания при едва показване на отбора и да притъпяват високите си упования и условия. Нека не престават да го вършат, само че по естествен метод.

Въпросът е дали леко доловимата позитивна наклонността ще продължи. И в случай че приемем, че това ще се случи, е прекомерно необходимо темпото да се вдигне. Да се натисне по-рязко и самоуверено педалът на газта. Няма никакво време. Доста е притеснително, тъй като единствено може да гадаем Русев докога ще продължи да налива пари, без да има възвръщаемост. Не е загадка, че бюджетът на Левски е огромен.

Но апелирам да бъде свестен вярно. Направеното до този миг не е по никакъв начин задоволително. Левски има много пропуски към вярното структуриране на клуба. Добре, Делио Роси изрично съобщи, че е единствено треньор и не взе участие в селекцията и подбора на футболисти. Той има крайната дума дали стават, или не са почтени да носят синята фланелка.

И откакто в управлението няма различен футболен човек, със задачата се зае Спас Русев. И още нещо - сподели на Роси къде е силата на Обертан. Със сигурност го прави с искренни усеща и предпочитание да помогне, само че това не е верният метод. В този случай се оказа прав, само че това ли му е работата? Този път сполучи, само че бъдете сигурни, че идващите 10 ще сбърка, защото не е стеснен експерт в тази област.

Въобще не трябва да разрешава да се стига до сходни неловки обстановки. Задачата на притежателя е да обезпечава издръжката на клуба, да построи работещ екип и да дава генерално насоката на развиване. Направи ли това, няма да му се постанова да се затормозява с непотребни неща. В тази връзка не е неприятно Левски да намерения за съставяне на екип от футболни експерти, чиято съществена задача е да оказва помощ на Роси чисто в спортно-технически проект.

Как Левски да реализира качествена селекция, като няма кой да следи и прави оценка качествата на набелязаните състезатели? Само с рекомендации и контакти ще е мъчно. Само че подборът на експерти изисква точност. Закоравелите през годините надалеч от " Герена "!

 Славия - Левски част I @@@

Представянето на Левски на терена значително е функционалност на ръководството.

Във футбола има закономерности.

Никой не е отговорен, че Роси сбърка при промените във финала. Защо извади Буш? За да няма наличие в наказателното поле ли? Колко пробива трябваше да направи Обертан, с цел да се сети Роси да подтикне своите футболисти да нападат по настъпателно топката в наказателното поле, изключително на първа греда? И за какво половината тим стоеше надалеч от наказателното поле и чакаше лотарията на дузпите, вместо " сините " масирано да нападат?

Каква изгода като седят в личната си половина, в случай че няма кой да пазят? Просто се изолират от играта, инцидентно някой да не ги упрекна, че са сбъркали. Славия цялостен мач се бранеше, само че Левски не беше задоволително мощен и нападателен. Голям футбол със боязън не се играе. Без да си напорист и нападателен - също. Само с " разцъкване " и на чисто не става.

Левски си е отговорен, че не е привлякъл футболисти с темперамент и постоятнство.

Вижте класирането!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР