Няма начин да не сте се чудили какъв подарък да

...
Няма начин да не сте се чудили какъв подарък да
Коментари Харесай

Какво избират умните хора за подарък след... СНИМКИ

Няма метод да не сте се чудили какъв подарък да изберете през януарските празници?

Художникът Румен Райков от Търново ви споделя в прав текст – картина, несъмнено!

Току що столичната изложба „ Класика” на ул. „ Юрий Венелин” 32 е оповестила януарската си представителна галерия с произведения от: „ Графична сбирка на Румен Райков”. И тя ще се демонстрира до края на януари.

А художникът Румен Райков е рядка птица и като създател и като учител. В началото на новия век на художника му идва прелестната концепция да стартира да събира цветна графика на създателите от Новия век и по този начин да се получи една непрекъсната картина на сътвореното през времето след 2000-та година. Похвална концепция, значимото обаче е, че се реализира. Търпеливо и с неизменност.


Художникът (ВДЯСНО) с другари на откриването на изложбата

Преподавателят Румен Райков желае студентите, които образова в литографската база към Факултета по изящни изкуства, катедра Графика на Търновския университет, да придобият онази точност, която след получения резултат да ги прави неимоверно щастливи.

Така посредством отпечатъка от литографския камък оригиналът се развъжда, с цел да даде опция на повече хора да имат една харесвана картина. А цената спрямо картина в единствен образец е доста по-малка.

На това разчита и изложба „ Класика” - около януарските празници умните хора да изберат най-трайния подарък: Картина. А всеки знае, че цената на една картина постоянно се повишава във времето.

Да прибавим незабавно, че откакто базите на СБХ в много градове на страната престанаха да действат, то Търновският факултет по изящни изкуства удържа предназначението си и се трансформира в оазис за литографията освен за учащите се млади художници, само че и за класиците в жанра, както и за създатели от чужбина, които вършат поръчките си в Търновската Университетска графична база.

Разбирате за какво сбирката на художника Румен Райков, която наближава 800 произведения, е неповторима и представителна за българската графика - събирана от началото на новия век до през днешния ден и продължава нататък.

Времето през което търпеливо и с неизменност Румен Райков се захваща да осъществя своята концепция за сбирка от родни създатели в графичния род. И най-важното е, че е срещнал цялостна поддръжка за своето дело.

А ето и някои от картините, които са част от сбирката на художника:


Румен Райков "Козела "


Явора Петрова "Руйно вино "


Димитър Трендафилов​​​​​​​


Христо Керин -Лунна светлина​​​​​​​



Румен Райков "Нежно "​​​​​​​


Тодор Овчаров "Синьо "


Радослав Котларски, Екслибрис

Милко Божков



Благой Господинов


Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР