Няма място за отстъпки в спора с България, тъй като

...
Няма място за отстъпки в спора с България, тъй като
Коментари Харесай

Премиерът Ковачевски: Жертви сме на класически български шантаж!

Няма място за отстъпки в разногласието с България, защото Северна Македония е изложена на " типичен шантаж " поради ветото, наложено на договарянията за присъединението ѝ в Европейския съюз. Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски на конференция с сътрудника си от Сърбия, Ана Бърнабич, в Скопие.

" Няма да има никакви отстъпки, решението би трябвало да се основе на европейски полезности и на ценене на достойноството на жителите на двете страни ", изясни Ковачевски. Така отговори на въпрос за какво твърдои, че страната му няма да се обвърже с дати за решение на разногласието с България, въпреки ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел да предизвестява, че би трябвало да се откри решение до юни, и дали в случай че срокът се одобри, това значи, че ще се вършат отстъпки към България.

Бърнабич избегна коментар по тематиката. Тя беседва с Ковачевски за връзките сред църквите, за взаимните планове, за общата районна самодейност " Отворени Балкани " и модернизацията на жп линията по свързващия двете страни Коридор 10.

На фона на вътрешнокоалиционното напрежение в България външният министър Буяр Османи съобщи, че в топката за решение на казуса сега е в София. На думите му през днешния ден, преди закрито чуване в парламентарната комисия по външна политика, отговори външният министър Теодора Генчовска:

" Не съм чула господин Буяр Османи какво е споделил, само че той доста постоянно излиза по медиите, непрестанно приказва, това не е тенис или футболен мач да кажеш топката в кой тим е или в кое поле. Не знам по какъв метод по-ясно да му обясня на господин Османи към този момент ", добави тя.

Преди да влезе в залата, добави: " Загубихме пет месеца ", имайки поради неуспеха на двете държавни управления да договорят съглашението, с което би отпаднало ветото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР