Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от

...
Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от
Коментари Харесай

80-годишен бивш ръководител на Apple разкрива какво е научил за успеха

Няма доста гаранции за реализиране на сигурен триумф. Един от разновидностите, които работят, е блян към " целеустремен живот ". Така счита някогашният основен изпълнителен шеф на Apple Джон Скъли.

Този урок е научил от софтуерните водачи Стив Джобс и Бил Гейтс преди 40 години. Сега той го предава на студенти от Университета Том Джеферсън във Филаделфия, написа CNBC.

" Моят съвет към вас е да си изберете цел, която да направлява живота ви ", споделя той в речта си пред студентите.

Скъли твърди, че той постоянно първо е търсел цел през 80-е години на предишния век. По това време и Стив Джобс, и Бил Гейтс са работели върху развиването на своите респектиращи благородни дела, с цел да създадат живота на хората по-лесен посредством технологията.

" Благородни дела беше разбиране, което аз не бях чувал преди ", признава Скъли.

Той е работел в Pepsi, когато Стив Джобс му предлага да работят дружно в Apple през 1983 година, със следния въпрос:

" Искаш да продаваш вода със захар през останалата част от живота си или искаш да дойдеш с мен и да промениш света? "
 Качеството, което трансформира Стив Джобс в водач
Качеството, което трансформира Стив Джобс в водач

То избавя Apple и Microsoft от банкрут

Тогава беше доста значимо да откриеш цел и да работиш за постигането ѝ.

" Получи се по този начин, тъй като темпът на смяната се форсира, а с него и методът, по който работим ", изяснява Скъли.

Според него днешното време е доста по-благосклонно за бизнесмените. Всеки може да развие концепцията си, без значение от това каква е кариерата на човек и какъв брой надалеч е сигнал в нея.

По думите му определянето на цел звучи доста елементарно на думи, само че е мъчно за осъществяване, изключително за тези, които в този момент стартират да работят.

Скъли предлага да се откри верния метод, с цел да се стигне до задачата. Той може да бъде ненаситно любознание към света и отворено схващане за опциите, които носи той.

По време на интервала 1983-1993 година, когато е бил на поста основен изпълнителен шеф на Apple, той се е водел от тези способи.

Скъли обаче предизвестява, че няма място за терзание, в случай че човек към момента не знае тъкмо каква цел има или пък в случай че има прекомерно доста трудности по пътя към постигането ѝ.

" Има доста тънка граница сред триумфа и неуспеха. Само тъй като някой е съумял, това не значи, че е толкоз друг от останалите. Провалът също е доста значим в израстването на всеки. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР