Няма млекопреработвателно предприятие в страната, което да е оставено без

...
Няма млекопреработвателно предприятие в страната, което да е оставено без
Коментари Харесай

БАБХ се хвали с пълен контрол върху млекопреработването

Няма млекопреработвателно дружество в страната, което да е оставено без надзор . Това съобщи заместител изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните доктор Галя Викьова, която взе присъединяване в Кръгла маса на тематика " Качествени ли са българските млечни артикули ", проведена от Сдружение " За налична и качествена храна ".

Тя акцентира, че БАБХ прави непрекъснат контро л, основан на направената оценка на риска.

Викьова напомни, че млечни артикули се създават освен по БДС . По тази причина индикаторите, които се управляват, могат да са разнообразни при другите млечни артикули.
 Агенцията по храните ускорява контрола върху млечните артикули
Агенцията по храните ускорява контрола върху млечните артикули

Проверки за високо наличие на вода и немлечни мазнини провежда БАБХ

Важно е продуктите, които са по БДС, да покриват условията на стандарта, а тези, които не са по БДС, да покриват условията на софтуерната документи, по която са създадени, разясни тя и добави, че при всички случаи би трябвало да бъде спазено общото законодателство във връзка с това, което се влага, и във връзка с етикетирането.

Д-р Викьова акцентира, че БАБХ не носи отговорност за качеството на създаваните артикули. То се подсигурило от производителя и неговата система за самоконтрол.

Агенцията по храните упражнява надзор върху самоконтрола на бизнес операторите и по този начин подсигурява сигурността на храните, посочи тя.

Припомняме, през ноември БАБХ разгласи, че на предлаганите на пазара млечни артикули.

Решението беше взето във връзка при което беше установено  прекалено високо наличие на вода в млечните артикули и съществуване на немлечни мазнини.
 Сиренето у нас с все по-голямо водно наличие
Сиренето у нас с все по-голямо водно наличие

Това демонстрира изследване на " Активни консуматори "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР