Няма миграционен натиск по границите ни с Турция и Гърция.

...
Няма миграционен натиск по границите ни с Турция и Гърция.
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма миграционен натиск по границите ни с Турция и Гърция

Няма миграционен напън по границите ни с Турция и Гърция. Това увери вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във Варна, представен от БНР. По думите му, на ден-два по един двама индивида се залавят, те са незаконно преминаващи. " Разбира се, ние сме в подготвеност ", безапелационен е Каракачанов.

 © Архив
Със заканите си турският президент Реджеп Ердоган рискува да скъса дефинитивно връзките си с Европейския съюз, счита вицепремиерът.

Според Каракачанов по-сериозният проблем е, че в резултат на турската военна интервенция в Сирия хиляди джихадисти могат да избягат от кюрдските затвори.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Пред тях има две вероятности – едната е да се смесят с групи бежанци и да идват към Европа, което би заплашило сигурността на Европа, а другата огромна заплаха са тези джихадисти, в случай че се окажат на независимост, да се причислят към остатъците на Ислямска страна, още веднъж да се въоръжат и да стартира ескалация на спора в Сирия за следващ път.
Договорът за създаване на новите многоцелеви патрулни кораби за Военноморските сили (ВМС) се чака да бъде подписан напролет на идната година, съобщи още Каракачанов.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: По моя неофициална информация, съвсем на 100% съм сигурен, че и трите компании ще предложат и двата кораба да се строят в България, защото при нас категорично изискване е най-малко един от двата. Защото моето разбиране е, че с изключение на да ремонтираме бойни кораби има компании в България, които строят кораби, само че е хубаво да стартираме да усвоим опцията ние да стартираме сами да си произвеждаме военноморски кораби за военноморския флот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР