Няма мек и твърд локдаун“. Думата има определена семантична тежест.

...
Няма мек и твърд локдаун“. Думата има определена семантична тежест.
Коментари Харесай

Росен Желязков: Мерките трябва да бъдат социално поносими и социално защитими

" Няма мек и корав " локдаун “. Думата има избрана семантична тежест. Нито има „ съвсем обсада “, нито има каквато и да е друга форма на ограничаване, има ограничения. Няма да бъде ограничавано придвижването, няма да има вечерен час, няма да има възбрана за придвижване в паркове и градини, както беше напролет “. Това съобщи транспортният министър в предаването " Лице в лице “ по БТВ.
" Тази сряда кабинетът ще гледа ограниченията. Ще чуем отчета на здравния министър. Лично за транспортният бранш не мисля, че рестриктивните мерки ще имат подобен резултат. Мерките би трябвало да бъдат обществено търпими и обществено защитими като обезщетения, и симетрични. Това значи, че в случай че са ориентирани към предварителна защита на натиска върху болничната система, те би трябвало да бъдат ориентирани в този фокус, в превоза не мисля, че ограничаването на придвижването на транспортните средства, железопътният и въздушният превоз би трябвало да бъдат ограничавани “, добави транспортният министър.
 Според Росен Желязков няма безпорядък в ограниченията, а различия за тях в здравната колегия Според Росен Желязков няма безпорядък в ограниченията, а различия за тях в здравната колегия
Според транспортният министър Росен Желязков безпорядък в ограниченията за преодоляване на пандемията от страна на държавното управление няма, решенията не...
" Работата на министерството на опазването на здравето е да предлага ограниченията, а на другите министри да преценяват по какъв начин те ще се отразят на техните браншове ", означи Желязков. Според него най-важно е " ограниченията да се съблюдават, тъй като публичната взаимност е не по-малко значима от самите ограничения ". Също по този начин би трябвало редом с ограничението на дадени действия да се прегледат и обезщетенията за ощетените.
" Икономически обезщетения ще има – от декември месец стартира изплащането на 30-те милиона за автобусните превозвачи. Ако мярката е сполучлива, а мисля, че тя е такава, ще се опитаме да обосновем нейното продължение за идната година. До края на годината в допълнение 9 милиона дотации за автобусните транспорти, на 100% поевтиняване на транспортните документи за избрани категории ", напомни още Желязков обезщетенията, които се подхващат във връзка с бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР