Няма логика във време на глобална пандемия над 2300 души

...
Няма логика във време на глобална пандемия над 2300 души
Коментари Харесай

Васил Божков за "Еврофутбол": Няма логика в криза да се отнема хлябът на 2300 души

Няма логичност във време на световна пандемия над 2300 души да бъдат оставени без прехранване по решение на група служители. Така бизнесменйт с ползи в хазарта Васил Божков разяснява вчерашното решение на Комисията по хазарта да отнеме краткотрайно лиценза на следеното от него сдружение " Еврофутбол "

Божков е в Обединените арабски емирства от януари, където изчаква решението на локалните управляващи дали да го екстрадират в България по над 10 обвинявания като началник на незаконна група. Лицензът е краткотрайно лишен, тъй като съгласно регулатора сдружението с години е плащало на страната по-ниски такси, в сравнение с законът планува. Според компанията обаче законът позволява опция за избор - дали заплащанията да са върху 20% от облагата, както тя е предпочела, или 15% от оборота, каквото, съгласно днешното виждане на страната, е трябвало да направи.

Според Божков, чиято декларация е разпратена до медиите от пресцентъра на " Нове холдинг ", вчерашното решение на Комисията по
хазарта е израз на " невиждано двуличие ". " Тенденциозното " заледяване " на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които стопанската система ни е сложена пред едно от най-големите си тествания, е отвън всякаква логичност ", написа той. Според него група персони " паразитират върху труда и качествата на хората ", а " некомпетентността на ръководещите още веднъж ще бъде платена от държавния бюджет ".

Божков иронизира премиера, който при започване на рецесията прикани българските работодатели да продадат скъпите си коли, с цел да могат да платят заплати на своите служащи: " Правителството приканва бизнеса към продажби на персонално имущество,докато продължава да прави злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде иззето или запорирано? ", пита риторично той.

" Данъците и таксите, които са били плащани до момента по закон могат да се окажат закононарушение, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте шеф, чиновниците Ви могат да бъдат арестувани, а бизнесът Ви - заграбен ", написа Божков.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (163)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР