Няма личност в българската история като Ботев, която да изпълва

...
Няма личност в българската история като Ботев, която да изпълва
Коментари Харесай

Караянчева: Няма личност като Ботев, един от най-светлите умове, авантюрист и пророк

" Няма персона в българската история като Ботев, която да изпълва със наличие думите " Свобода и иго, обич и ненавист ", ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева на всенародното поклонение на връх Околчица в Деня на Ботев и за починалите за свободата и независимостта на България, предава Българска телеграфна агенция.

В словото си тя напомни, че преди 170 години в поробена България се ражда един от най-светлите мозъци, авантюрист и оракул, безумец и избавител, знаменосец на правдата, изумително умен за нежната си възраст герой, подготвен на всеотдайност.

" Много има да се каже за Ботев, помним неговите слова, тачим го като избавител, бунтовник, мъдрец, родолюбец, хуманист, като нашия Ботев, деятел измежду апостолите, оракул, измежду пророците - по този начин, както го е видял Захари Стоянов ", сподели Цвета Караянчева.

Тя уточни още, че и през днешния ден се прекланяме пред неговия героизъм и неговата всеотдайност и напомни думите на поета - бунтовник, че няма власт над онази глава, която сама е подготвена да се отдели от плещите в името на свободата.

В словото си ръководителят на Народно събрание съобщи, че би трябвало да помним нашата история и нашите предци, които са се борили за всяко парченце земя и за всеки къшей самун. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР