Няма лекарство срещу коронавируса. Тези, които са болни, тях не

...
Няма лекарство срещу коронавируса. Тези, които са болни, тях не
Коментари Харесай

Експерт за коронавируса: Мерките са по-скоро демонстрационни

" Няма лекарство против ковид . Тези, които са заболели, тях не ги лекуват. Това е самоограничаващо се заболяване, което минава от единствено себе си. Това, което може да се направи, е да се поддържат живи заболелите, до момента в който не преодолеят това положение. Най-възрастните някой път не се оправят ", съобщи в изявление за Нова телевизия доцент Атанас Мангъров.
" Защо алкохолът е превъзходен дезинфектант? Той не става за лекуване, само че става за профилактика, тъй като разтваря липидни структури – бактериални стени и вируси. Външното влияние на алкохола е позитивно. Някои хора вършат и вътрешно ", добави доцент доктор Андрей Чорбанов.
" Замислете се какво ще се случи в случай че потвърдим, че някои има ковид. Просто ще има един злощастник, който ще затворят в болничното заведение и ще му дават медикаменти. Той може да бъде изолиран и в къщи. В самолета сте 200 души, летите 4-5 часа. Има един инфектиран, той заразява всички останали. Този, който демонстрира признаци, ще го задържат на летището, само че останалите ще се качат в градския превоз. Мерките са неуместни. Всеки ден от Италия идват със аероплан над 1600 души. Епидемиологията към момента е просвета. Това " го играем " всяка година с морбилите и другите болести. Колкото се оправяме с тях, толкоз и с този ковид. Всички тези осъществявания носят стопански загуби, не мога да си обясня за какво хората си предизвикват сходно нещо ", сподели още Мангъров.
" Мерките са доста повече демонстрационни, в сравнение с ефикасни. На всеки един открит на летището вероятно като вирусоносител , ще минат 15-20, които ще бъдат без никакви признаци, те отново ще популяризират вируса. В Европа действително съвсем никой не е открит на летището, те са открити в къщи, откакто са показали признаци. Вирусът си има своя форма на разпространяване, една дребна част от тези – най-слабата част от веригата, откриваме ние ", изясни Чорбанов.
" Някои експерти работят все едно идва някаква рискова зараза – чума, ебола. Това, което се прави, е някакъв парадокс. Няма по какъв начин да се затвори – все едно да вкараш вятър в чувал ", безапелационен е Мангъров.
" Мерките имат тъкмо противоположния резултат съгласно мен. В Брюксел няма никаква параноя, не ме посрещна никой на летището. Термокамерата открива върха на айсберга. Има си и хора, които непрекъснато поддържат висока температура. Тази суматоха не оказва помощ, дори в противен случай, кара хората да се съмняват повече. Мерките няма по какъв начин да бъдат съответни при този продан на хора в света ", счита Чорбанов.
Последна информация и всичко за ковид може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР