Няма криза за маски и дезинфектанти в аптечната мрежа, установи

...
Няма криза за маски и дезинфектанти в аптечната мрежа, установи
Коментари Харесай

Проверка на Tribune.bg: В най-големите аптеки вече има маски и дезинфектанти

Няма рецесия за маски и дезинфектанти в аптечната мрежа, откри инспекция на Tribune.bg. Въпреки паническото изкупуване на продуктите поради страха с ковид, огромните вериги в сектора имат задоволителни наличия.

„ Фрамар “ и „ Ремедиум “ – две от най-големите вериги в страната са безапелационни, че аптеките им са заредени с всевъзможни защитни средства. В „ Медея “ наличностите сега са изчерпани, само че всеки миг се чакат доставки от Холандия и Турция.

Здравните специалисти неведнъж са обяснявали, че в действителност медицинските маски не пазят от заразяване – те са предопределени основно за отбрана на близките, в случай че някой към този момент е болен.

В страната ни на този стадий няма потвърден нито един случай на ковид.

Граждани и организации могат да задават своите въпроси по отношение на COVID-19 непрекъснато на телефонен номер 02 807 87 57, оповестиха от здравното министерство.

Причина да бъде открита осведомителната телефонна линия на Министерството на здравеопазването станаха зачестилите запитвания на жители и организации по отношение на новия ковид: признаци, диагностика, предварителна защита, работа със артикули, идващи от засегнатите райони, пътувания от и за страни, в които има регистрирани случаи на COVID-19.

От през днешния ден линията към този момент е денонощна. /tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР