Няма констатирани нарушения при въвода на либийския танкер Бадр. Това

...
Няма констатирани нарушения при въвода на либийския танкер Бадр. Това
Коментари Харесай

Танкерът Бадр се върна в пристанището на Бургас

Няма установени нарушавания при въвода на либийския танкер " Бадр " . Това е открила вътрешната инспекция в " Гранична полиция " - Бургас, формирана по повод въвода в либийския танкер " Бадр " от 21 декември 2018 година

Инспекцията е завършила. Не са установени нарушавания или потребление на физическа мощ и помощни средства от страна на граничните чиновници , разгласи на изключителна конференция основен комисар Светлан Кичиков - Директор на Главна дирекция " Гранична полиция ".

Танкерът ще остане в България до безспорната сертификация на документите за корабоплаване. Няма краен период за пребиваването му на бургаското пристанище. Според условията корабът би трябвало да премине механически прегледи, като за това би трябвало да се погрижи флагът, под който е плавателния съд.

 Върнаха либийския танкер
Върнаха либийския танкер " Бадр " в бургаското пристанище

Искането е да бъде ремонтиран

Към момента корабът още веднъж е на рейд в Бургаския залив . В понеделник, 14 януари чиновници на " Морска администрация " и " Гранична полиция " са връчили на капитана предписание за връщането на плавателния съд.

Това става след съвсем двуседмичния му престой отвън териториални води на България без да е позволен еднократен преход до ремонтна база в Тузла, Турция.

Началникът на " Морска администрация " капитан Живко Петров изясни в елементи процедурата по връщане на кораба " Бадр ", който все още е благосъстоятелност на " Булгаргеомин ", плаващ под панамски байрак и с украински екипаж.

Корабът е имал позволение за еднократен преход до турска ремонтна база , в която да се ревизират системите му и да се сертифицират документите за безвредно корабоплаване. След близо двуседмичен престой в намерено море и опасенията, че е допустимо да се стигне до разлив и еко-замърсяване, капитан Петров издава предписание за връщане на кораба в Бургаския залив .

Припомняме, на 7 януари стана ясно, че Либия е решила да задържа всички кораби, дебаркирали на нейни пристанища, които плават под наш байрак.
Това предизвестие бе в отговор на замяната на либийския байрак на танкера " Бадр " с панамски и предаването на ръководството на кораба на украински екипаж.

Действието е осъществено от частен правосъден реализатор. То е подбудено от спор сред българска компания и страната Либия, Панама също е въвлечена в разногласието.

Действията са осъществени благодарение на Българската морска администрация и граничната полиция.
Междувременно Панама сигнализира, че документите, свързващи кораба с панамската страна, са подправени. Това е повода Либия ни упрекна в пиратство.

Образувани са две досъдебни производства по случая.

По информация на журналиста Георги Милков, историята стартира от ноември 2017 година
Тогава танкерът е арестуван на пристанище Бургас по искане на българска частна компания , която твърди, че има остарели вземания от Либия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР