Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в

Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в ...

Не са констатирани пътни нарушение и водачи с наркотици в деня на откриване на мотосезона в Асеновградско.

Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в Асеновградско по време на официалното откриване на мотосезона на 22.03.19 г. Статистиката предоставиха за Actualno.com от полицията. По време на извършените проверки не са установени и водачи, управлявали превозни средства под въздействие на алкохол, наркотични и упойващи вещества. Положителният резултат се обяснява с предприети действия по регулиране на движението, видимо присъствие на служителите на реда и активна превантивна дейност.
Един е инцидентът, възникнал на 22.03.19 г., а именно мотористът, който се удари в скала на пътя между Асеновград и Бачково. Вследствие на катастрофата пострадаха тежко водачът и спътничката му. Към днешна дата няма информация за актуалното състояние на момчето и момичето, катастрофирали с мотоциклета. Все още не са изяснени и причините за пътнотранспортното произшествие, като по случая е образувано досъдебно производство.
В деня на откриването на мотосезона по целия маршрут на движение от Пловдив до Бачковския манастир са били мобилизирани общо 75 служители на полицията. Стриктно спазване Закона за движение по пътищата е една от основните препоръките, които МВР отправя към водачите на мотопеди и мотоциклети, с цел предотвратяване на пътни инциденти.
Освен това, от полицията призовават мотористите да ползват обезопасителни каски, да не се поддават на изкушенията на адреналина и високите скорости, като изберат уравновесен неагресивен стил на управление, да предприемат изпреварвания само на позволени за това, пътни участъци, да се съобразяват с интензитета на движението и насрещно движещите се моторни превозни средства.
"Специално внимание следва да се обърне и на техническата изправност на мотопедите и мотоциклетите, както и на екипировката на водачите и на пътуващите с тях", съветва началникът на РУ-Асеновград - главен инспектор Петър Бабугеров. Не на последно място е и препоръката да не се управлява моторно превозно средство, без необходимата категория за правоспособност, както и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.

Източник: actualno.com