Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в

...
Няма констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата в
Коментари Харесай

Не са констатирани пътни нарушение и водачи с наркотици в деня на откриване на мотосезона в Асеновградско

Няма установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата в Асеновградско по време на формалното разкриване на мотосезона на 22.03.19 година Статистиката предоставиха за Actualno.com от полицията. По време на осъществените инспекции не са открити и водачи, управлявали транспортни средства под влияние на алкохол, наркотични и упойващи субстанции. Положителният резултат се изяснява с подхванати дейности по контролиране на придвижването, очевидно наличие на чиновниците на реда и дейна превантивна активност.
Един е случаят, зародил на 22.03.19 година, а точно мотористът, който се удари в канара на пътя сред Асеновград и Бачково. Вследствие на злополуката пострадаха тежко лидерът и спътничката му. Към днешна дата няма информация за настоящото положение на момчето и момичето, аварирали с мотоциклета. Все още не са изяснени и аргументите за пътнотранспортното произшествие, като по случая е формирано досъдебно произвеждане.
В деня на откриването на мотосезона по целия маршрут на придвижване от Пловдив до Бачковския манастир са били мобилизирани общо 75 чиновници на полицията . Стриктно съблюдаване Закона за придвижване по пътищата е една от главните рекомендациите, които Министерство на вътрешните работи насочва към водачите на мотопеди и мотоциклети, за попречване на пътни произшествия.
Освен това, от полицията приканват мотористите да употребяват предпазни каски, да не се поддават на изкушенията на адреналина и високите скорости, като изберат балансиран неагресивен жанр на ръководство, да подхващат изпреварвания единствено на разрешени за това, пътни сектори, да се преценяват с интензитета на придвижването и насрещно движещите се моторни транспортни средства.
" Специално внимание следва да се обърне и на техническата редовност на мотопедите и мотоциклетите, както и на оборудването на водачите и на пътуващите с тях ", поучава началникът на РУ-Асеновград - основен контрольор Петър Бабугеров. Не на последно място е и рекомендацията да не се ръководи моторно транспортно средство, без нужната категория за дееспособност, както и след приложимост на алкохол, наркотични или упойващи субстанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР