Няма конфликт между стратегическите интереси на Китай и Европа, категоричен

...
Няма конфликт между стратегическите интереси на Китай и Европа, категоричен
Коментари Харесай

Договорихме внос на български тютюн в Китай

Няма спор сред стратегическите ползи на Китай и Европа, безапелационен беше китайският министър председател Ли Къцян на конференция в границите на Седмата среща на върха " 16+1”. Според него схващането, че форматът разделя Европа, е неразбирателство.

Искаме да забележим и виждаме Европа като обединена и процъфтяваща партньорска страна, съобщи той и акцентира, че връзките ще бъдат програмирани в сходство с европейската нормативна база и правила.

Китай ще отвори по-широко своя пазар за импорт на селскостопанска продукция от страните в Централна и Източна Европа, сподели още Ли Къцян.

Той и Борисов са се договорили за импорт на български тютюн в Китай. " Разбрахме се за импорт на до 10 млн. тона тютюн на пазара на Китай”, съобщи китайският министър председател.

" Знаете, всяка година какъв брой проблеми имаме в изкупуването и дотирането на производството на тютюн. Именно по тази причина неколкократно сме говорили, даже в случай че би трябвало, те да дадат свои сортове. Да създадем по този начин, че да има пазар на продукцията”, означи от своя страна Бойко Борисов.

" Помните, когато взехме решение да сменим засаждането на тютюна с карамфили или рози, или фризьорски салони, каква опозиция имаше. Затова сме работили в тази посока, с цел да се опитаме да намерим пазар за българските производители на листа тютюн”, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР