Няма конфискувани 200 000 биткойна от българските власти. Това заяви

...
Няма конфискувани 200 000 биткойна от българските власти. Това заяви
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри прибрала ли е биткойни за над 5 милиарда лева! Пратили сме заловените компютри в…

Няма иззети 200 000 биткойна от българските управляващи. Това съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев по време на прескоференция в постройката на спецзвеното в София, представен от в. „ Труд “.

Той изясни, че от държавното обвиняване в никакъв случай не са конфискували биткойни. Информацията удостовери и началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Цената на един биткойн към днешна дата е 26 190 лв..

Според информацията, която бе отхвърлена от спецпрокуратурата и ГДБОП, на 19 май тази година у нас е имало огромна интервенция на службите поради киберпрестъпление против Агенция „ Митници “. Разбитата група била от над 20 българи, които имали съучастници в Македония, Гърция, Румъния и Сърбия. С помощта на корумпирани митничари компютри на организация „ Митници “ били инфектирани с вирус, допускащ от разстояние да се трансформира информацията за преминаващи товари. При инспекциите в софтуера на компютрите и телефоните на нарушителите били конфискувани хванати техни кибер портфейли, в които имало 213 519 биткойна.

„ Няма информация за иззети над 200 хиляди биткойна в спецпрокуратурата. Моята прокуратура не се занимава с тези неща “, съобщи още Иван Гешев. Той изясни, че това е киберпрестъпление и спецпрокуратурата не работи по такива каузи, а и няма право да конфискува.

От държавното обвиняване обясниха, че компютрите, свързани с хакерската офанзива над Агенция „ Митници “, са изпратени в Съединени американски щати. Там те ще бъдат подложени на експертиза.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР