Няма компания, която да не се тревожи от вероятността някой

...
Няма компания, която да не се тревожи от вероятността някой
Коментари Харесай

Какъв е смисълът да остана?

Няма компания, която да не се тревожи от вероятността някой ден да изгуби най-хубавите си чиновници. Състоянието на актуалния пазар на труда обаче е такова, че чиновниците имат обилие от евентуални работни места, което им разрешава относително бързо и елементарно да вършат съществени трансформации в своята кариера. Ако обаче знаете какво кара хората да напущат работа, може да извършите нужните промени, с цел да убедите вашите надарени фрагменти, че си заслужава да продължат да работят за вас. Ново изследване на уеб страницата PayScale разкрива някои от най-често срещаните аргументи хората да напущат своята работа.

„ Мотивацията да напуснете работното си място и решението да приемете нова позиция в друга компания постоянно са два изцяло разнообразни процеса “, споделя Уенди Браун, шеф маркетингово наличие в PayScale. „ Правилният метод за опазване на към този момент назначен чиновник е друг от този, които ви е нужен, с цел да привлечете нови претенденти за работа “, прибавя тя.

Защо напущат

Каква е главната причина, поради която хората напущат работа? Заплащането. Цели 25% от интервюираните в прочуването на PayScale са декларирали, че по-високото възнаграждение е била водещата причина да потърсят работа на друго място. Освен това проучването демонстрира, че представителите на поколението на поколението на милениалите са по-склонни да изоставен работа в търсене на по-високо възнаграждение от чиновниците от поколението „ бейби взрив “, които отдават по-голямо внимание на гъвкавостта, която предлага работата.

Макар че съответната сума е от най-голямо значение, спектърът на възнаграждение, който чиновниците може да чакат при нанагорнище на професионалната стълбица в компанията, е не по-малко значим. Хубаво е хората да знаят какво възнаграждение може да чакат, в случай че останат лоялни на компанията за по-дълъг интервал от време и получат покачване до по-висок пост.

Браун споделя, че съгласно предишно прочуване на PayScale, когато фирмите не са транспарантни във финансовите си връзки със своите чиновници и не организират нужните диалози за тяхната политика на възнаграждение, чиновниците имат възприятието, че не получават съответно възнаграждение, даже в случай че в реалност заплатата им е над тази, която получават хора на същата позиция в други компании.

Защо търсят друго работно място

Любопитен факт от проучването на PaysScale е, че най-честите аргументи за овакантяване на работа не са същите като тези за търсене на ново работно място. Макар че заплащането е топ мотиватора за овакантяване, то не преди всичко измежду аргументите за търсене на нова работа. Около 27% от участниците в проучването на  PayScale са декларирали, че са потърсили работа в друга компания, тъй като това им е дало опция да правят нещо по-смислено и значимо. Що се отнася до напускането на работа, единствено 14% от респондентите са дали същи отговор.

„ Хората желаят да са сигурни, че могат да си заплащат сметките, само че когато равнището на възнаграждение е приемливо, на напред във времето излизат полезностите на организацията и това какъв брой смислена и потребна за останалите е работата. “, споделя Браун.

Привлечете и задръжте най-талантливите хора в бизнеса като споделяте ясно и недвусмислено полезностите и задачата на вашата компания.

„ Ценностите, които пази организацията, би трябвало да бъдат внедрени в нейната философия и да бъдат забележими във всяко нейно решение. Всеки има разнообразни полезности и с течение на времето потребностите и желанията на хората се трансформират. Бъдете транспарантни в шерването на вашите полезностите и визии, в случай че желаете чиновниците ви да са щастливи “, споделя още Браун.

В последна сметка работодателите би трябвало да се концентрират първо върху заплащането и второ върху задачата.

„ Осигурете заслужено възнаграждение за вашите чиновници, употребявайки пазара като коректив. След това говорете с хората за това каква работа смятат те за значима и значима. Комбинацията сред положителното възнаграждение и привлекателната задача дава на чиновниците това, което те желаят най-вече “, споделя Браун.

....................

Стефани Воза за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР