Няма книга, в която да не присъства темата за любовта

...
Няма книга, в която да не присъства темата за любовта
Коментари Харесай

“Сънувах любовта и се влюбих в този сън.”: най-хубавите цитати за любовта от книгите

Няма книга, в която да не участва тематиката за любовта или войната по един или различен метод.

Тези тематики в основата на света подобен, какъвто го познаваме, и от край време въодушевяват писатели, поети, художници, в действителност всички създатели.
Говорим си за...  метеоритен дъжд метеор Тази вечер се сбъдват всичките ни стремежи!  dfgdf Молитвата, която притегля прелестни неща в живота ни  природа небе нощ Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни стремежи  двойка обич Притча за великата обич и силата на времето
Днес желаеме да споделим с вас най-хубавите цитати за любовта от книгите:

Ричард Бах, “Едно”

“Колкото повече ни заплашват, толкоз по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, значи, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната обич е същото като равнодушие!”

Емили Бронте, “Брулени хълмове”

“Една неистова обич, отнемане, болест на душата, от която на никое място не можеш да се скриеш, от която в никакъв случай не можеш да избягаш. Любов по-страшна от страха, по-жива от живота. Няма думи, свещи, похвали. Няма тела. Нито цветя и усмивки. Няма аз и ти, ние двамата. Любов, в която аз съм ти.”

Елиф Шафак, „ Любов”

“Всяка същинска обич и другарство са роман за ненадейно видоизменение. Ако преди да обикнем и откакто сме обичали, сме същите, значи не сме обичали задоволително.”
 Weheartit
Джейн Остин, “Гордост и предразсъдъци”

“Който е узрял да танцува, той е узрял и да се влюби.”
Още от Свободно време  v 5 метода да предотвратим депресията след отпуск  б Възрастта, на която мъжете и дамите са най-скучни, е...  g 90-годишната баба Лена от Сибир, която обикаля света и стана интернет звезда  f 4 дребни неща, които стартират да имат доста по-голямо значение, когато навършиш 40
Джон Стайнбек, “На изток от Рая”

“С цялата си неустановеност, в едно съм сигурен: под горния слой на своята отстъпчивост хората желаят да бъдат положителни и да ги обичат. Повечето пороци на практика са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до гибелта, нищо, че е бил може би кадърен, с въздействие, талантлив, умира ли необичан, животът му позитивно наподобява неуспех, а самата гибел – вцепеняващ смут. И ми се коства, че в случай че вие или аз би трябвало да избираме сред два пътя на мисълта и действието, длъжни сме да помним, че ще умрем, затова дано се опитаме да живеем по този начин, че нашата гибел да не носи облекчение на света.”

Джордж Оруел, “1984”

“Обичаш ли някого, ти просто го обичаш и нямаш ли какво друго да му дадеш, отново му даваш любов.”

Съмърсет Моъм, “Обикновена авантюра”

“Няма нищо по-убийствено от това да обичаш от все сърце, въпреки и да съзнаваш, че другият не го заслужава, и колкото и да се опитваш, да не можеш да го забравиш.”
 Weheartit
Лев Толстой, “Анна Каренина”

“Ако ти можеш да преживееш и един ден без да схванеш по какъв начин съм и какво върша, значи можеш и всички останали дни!”

Франсис Скот Фицджералд, “Нежна е нощта”

“Запомни по какъв начин ме обичаш – беше прошепнала тя. – Не желая от теб да ме обичаш постоянно по този начин, само че желая да си спомняш. Някъде в мен постоянно ще се крие дамата, която съм довечера.”
 Weheartit
Фредерик Бегбеде, “Любовта трае три години”
 Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel Edna предлага Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel
“Любовта съставлява една превъзходна злополука: знаеш, че пред теб има стена, и все пак даваш газ. Тичаш право към своята крах с усмивка на уста. С любознание очакваш по кое време тъкмо ще гръмне всичко. Любовта е единственото авансово програмирано отчаяние, единственото злощастие, което всеки може да планува и всякога желае още веднъж.”

Блага Димитрова, “Пътуване към себе си”

“Ако дамата изживява най-силно любовта в шерването с другарка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието.”

Маргарет Атууд, “Слепият убиец”

“Любовта връхлита ненадейно и те превзема, преди да си съумял да я осъзнаеш, а след това към този момент не можеш да направиш нищо. Само да се влюбиш и към този момент си погубена, както и да се развият оттук насетне нещата. Поне по този начин написа в книгите.”
 Weheartit
Уилям Текери, “Панаир на суетата”

“Някой безсрамен французин е споделил, че за любовната договорка са нужни две страни: едната, която обича, и другата, която благоволява да се остави да я обичат.”

Габриел Гарсия Маркес, “Любов по време на холера”

“Напомни му, че слабите в никакъв случай няма да влязат в царството на любовта, тъй като то е безмилостно и алчно царство, и че дамите се отдават единствено на решителните мъже, тъй като им вдъхват така жадуваната убеденост, с която да се изправят пред живота.”
 Weheartit
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР