Няма карантина за безмилостния монопол на топлофикациите в страната, за

...
Няма карантина за безмилостния монопол на топлофикациите в страната, за
Коментари Харесай

За вируса топлофикация кога ще има карантина?

Няма карантина за безмилостния монопол на топлофикациите в страната, за техния отровен от лакомия вирус лек не се намира към този момент има-няма над три десетилетия. Ето, за следващ път сурвакаха горките консуматори с тлъсти сметки за месец март и безочливо се оправдават, че месецът бил леден, а хората си стояли у дома. Монополистите нахално не помнят, че през същия този месец имаше и дни с летни температури като да вземем за пример 17 март, неделя, когато живакът се повиши до 27 градуса по Целзий в градове като Пловдив, Видин и други.Обаче и там фишовете са оскъпени. Предстои и ново "сурвакане " на потребителите през юни за тока...

По логиката на сдруженията, продаващи топлота излиза, че и при 30 градуса, те ще си намерят учредения да дерат кожи от потребителите. Съвсем заслужено е Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да стартира следствия по места, поради десетките тъжби за доста раздути сметки за март. И освен в София. Защото е обществена загадка, че за парното на софиянци и на жителите на още няколко от огромните градове, на процедура заплащат всички българи. И в това, несъмнено, няма никаква правдивост.

10 000 тъжби от консуматори за повишени сметки за парно в София

Припомняме, че цената на природния газ за България падна с 40 на 100! Новата цена влиза в действие със задна дата. Като от „ Бургаргаз” оповестиха, че ще върнат 150 млн. лева на клиентите си. "Прилагането на новия ценови механизъм ще докара до разлики в доставните цени, считано от 5 август 2019 година до 29 февруари 2020 г.”, съобщи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз” Николай Павлов  Николай Павлов Николай Павлов е длъжностен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е още при започване на март.
"Всякакви претенции за идно нарастване на цените на топлинната сила са напълно неоснователни ", безапелационен бе и ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов. Какво да си мислят хората, като такива виновни фактори им дават обещание по-ниски сметки за месеца с променливи температури от минус 20 гадуса до плюс 27 градуса и получават раздути фишове за по 300-400 лв. за жилищата си!

ЧЕЗ желае повишаване на нощния ток със 70 на 100

Решението на проблемите, които основават старите, тромави, нереформирани и неефективни структири на тези сдружения по места, е политическо. Само че политиците, които българите сами избират и пращат във властта да ги съставляват, не желаят повече от 30 години да решат тези проблеми на жителите. От кумова срама заведохаедно дело против един от някогашните шефове на компанията в столицата Валентин Димитров - Вальо Топлото, осъдиха го, нотова кой от проблемите на жителите реши и по какъв начин?!
Уверявам ви, че тези потребителски тематики - за парно, ток, вода, цени на артикули и услуги, за всеки български жител са най-важни. Жалко е, че политици, медии, депутати, магистрати- изобщо представителите на четирите управляващи в страната ги подценяват, само че пък българите и по тази причина основателно изгубиха доверие в тяхната представителност.

В умозаключение, не е задоволително от КЕВР единствено да дават обещание, че щели били да огласяват резултатите от инспекциите. Трябват санкции за случайните дотук дейности на монополните сдружения. Но по-напред - извънредно време е да се създадат коренни промени в собствеността на тези компании и организацията на тяхната работа. Досега страната и общините си прехвърляха като парещ картоф правата за стопанисването на въпросните скандални компании. Примерно в София в този момент сдружението е под егидата на общината, преди този момент по-голям % държеше страната и така нататък.В ръководството на всяко от тези сдружения на квотен принцип вземат участие представители от всяка една партия, която гласоподавателите са пратили във властта. Отговорност за положението им носи всеки един от тези политически представители. И вместо единствено да лапат от хранилката, която ние им осигуряваме, могат и би трябвало да трансформират порочното досегашно статукво. Защото един ден на доста търпеливите българи сигурно ще им писне от груповата безнаказаност - най-опасният вирус, скапващ обществото ни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР