Няма кандидат за купуването на къщата на Яворов. това показа

...
Няма кандидат за купуването на къщата на Яворов. това показа
Коментари Харесай

Няма кандидат купувачи за къщата на Яворов

Няма претендент за пазаруването на къщата на Яворов. това сподели плануваният за през днешния ден търг от частен правосъден реализатор Мирослав Колев. Сградата, която се намира на ул. Раковски 136 бе пусната на обществен търг поради тежести и отговорности на някогашен и сегашен притежател. Днес обаче търгът се провали, тъй като нямаше претендент купувачи, stolica.bg

Още през вчерашния ден кметът Йорданка Фандъкова, която съобщи преди месец, че Столична община ще избави парцела като го закупи, разгласи, че няма да вземат участие в търга. Причината е, че поискания от нея юридически разбор демонстрира доста неясноти към собствеността, тежестите и отговорностите. Тази заран пък зам.-кметът по просвета и обучение доцент Тодор Чобанов разгласи, че няма да се рискува с парите на данъкоплатците и до момента в който не се изчистят всички проблеми и не приключат правосъдните каузи за къщата на Яворов, Столична община няма да подхваща дейности по закупуването.

Цената на къщата, оповестена за обществена обмен бе 1,6 млн. лева След проваления търг, заради липса на купувачи идващият месец няма да се подхващат никакви дейности. Дали търгът ще бъде преустановен или ще се понижи цената на къщата още не е ясно. Столична община не се е отказала да вземе парцела и да го резервира като монумент на културата и музей, само че към този момент ще изчака. За началото на февруари 2019 година има планувано дело за собствеността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР