Няма какво да се залъгваме, ерата на сестрите Уилямс е

...
Няма какво да се залъгваме, ерата на сестрите Уилямс е
Коментари Харесай

Пореден знак, че краят е близо: Винъс продължава да е без победа след завръщането си

Няма какво да се залъгваме, ерата на сестрите Уилямс е в своя край и едва ли ще е изненада за някого, в случай че Винъс последва образеца на сестра си и в околните месеци оповести отказването си от тениса. След като преди по-малко от месец стана ясно, че по време на тазгодишното издание на US Open Серина ще се сбогува със спортната си кариера, то 23-кратната шампионка от Шлема през вчерашния ден наелектризира трибуните на,,Артър Аш Стейдиъм ", като своебразно отсрочи отдръпването си от спорта с най-малко още един мач, преодолявайки откриващия кръг в Ню Йорк.

През днешния ден обаче Винъс не съумя да вземе образец от по-малката си сестра и ѝ се наложи да претърпи проваляне на старта на Откритото състезание на Съединени американски щати. Бившата лидерка в ранглистата и носителка на седем,,мейджър " трофея, която одобри,,уайлд кард " за присъединяване в конкуренцията, срещна международната номер 43 Алисън ван Уйтванк и след час и 49 минути на корта неизбежното за американката се случи - 1:6 (5)6:7. Белгийката с триумфа се класира за втория кръг, където я чака квалификантката Клара Бурел, която по-рано през днешния ден в профил шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Началото на дуела не се оказа по никакъв начин наред за Уилямс, която разумно поради възрастта си и физическото положение отстъпваше при по-дългите замени, което разреши на международната номер 43 да вземе бърз задатък от два пробива - 4:0. Бившата шампионка от US Open събра сили и централизация, с цел да завоюва последвалото си подаване, разписвайки се в резултата, само че се оказа изцяло неконкурентоспособна за освен това и откриващият сет бе записан на сметката на Ван Уйтванк.

Втората част имаше повече от желан старт за Винъс и всички по трибуните, откакто американката разпростра капацитета си и осъществя ранен пробив в дебютния гейм на съперничката, а след това резервира подаването си в над 10-минутна борба, отразявайки три брейкбола и поведе с 3:1. Белгийката усилени продължи да пресира огромната шампионка и навакса изоставането си, откакто двете опропастиха по още една опция за брейк, с цел да станем очевидци на тайбрек. В дългия гейм Уилямс имаше всички предпоставки да се бори за равнене на обособените елементи в общия резултат и на два пъти водеше с минибрейк, но след това остана безпомощна пред енергийния ресурс на Ван Уйтванк и трябваше да напусне корта като победена, само че в същото време под овациите на публиката.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР