„Няма как в Закона за търговското корабоплаване, в преходни и

...
„Няма как в Закона за търговското корабоплаване, в преходни и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Няма как в Закона за търговското корабоплаване да променяте Наказателния кодекс

„ Няма по какъв начин в Закона за комерсиалното мореплаване, в преходни и заключителни разпореждания, да променяте Наказателния кодекс. Безспорно противозаконните автомобилни транспорти са проблем в България. Обаче какъв брой пъти гледахме Закона за автомобилните транспорти и какъв брой пъти имаше смяна на Наказателния кодекс? Там не можахте да намерите място и в този момент, сред първо и второ четене, в закон, който се гледа единствено в Транспортна комисия, вие вкарвате промени в Наказателния кодекс. И това са промени - от 5 до 10 години затвор. Може би за ликвидиране няма такова наказване. Призовавам сътрудниците от ръководещото болшинство да отхвърлим този текст и да бъде импортиран по надлежния ред. " Това прикани заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски от парламентарната естрада.
Иван Иванов: За ликвидиране по несъобразителност се дава по-малко наказване, в сравнение с вие налагате за возенето на двама души в автомобил
„ Правя зов към сътрудниците от ръководещото болшинство - текстът за нерегламентираните автомобилни транспорти да бъде преразгледан и да бъде импортиран текст, който дава отговор както на българската Конституция, по този начин и на концепцията за наказателно право в България. Приемайки такова нещо, тук ще се промени цялостната доктрина за наказателно право. Вие инкриминирате нещо, което към днешна дата не е било инкриминирано и се постанова една безусловно несъразмерна тежест на наказването. За ликвидиране по несъобразителност се дава по-малко наказване, в сравнение с вие налагате за возенето на двама души в автомобил. " Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов от парламентарната.
Явор Божанков: В споделеното пътешестване има пропуски, само че наказателната насила би трябвало да е последният инструмент, който употребявате
„ Безспорно в споделеното пътешестване и в превоза изобщо има доста пропуски, има и нелоялна конкуренция. Но наказателното право е нуклеарната бомба, която може да се пусне върху даден публичен проблем. Наказателната насила е най-тежкият инструмент, който страната употребява и той би трябвало да е последният инструмент, който тя употребява. Причините да съществуват тези проблеми в транспортния бранш надалеч не са в наказателната политика. Въвеждайки тази наказателна принуда, вие пораждате цялостен нов клас публични проблеми. В случая средството просто не оправдава задачата. Вие желаете да угодите на транспортния отрасъл, само че по този метод не решавате казуса, а единствено го трансферирате на прокуратурата ". Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков от трибуната на Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР