Няма как Слави Трифонов да е продукт на ДПС, смята

...
Няма как Слави Трифонов да е продукт на ДПС, смята
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Слави Трифонов не е продукт на ДПС. Не сме му натиснали бутона

Няма по какъв начин Слави Трифонов да е артикул на Движение за права и свободи, счита депутатът от придвижването Йордан Цонев.

" Учудвам се на тези приказки, че сме натиснали бутон на Слави Трифонов и той излязъл от обединението. Така става, когато стартират да губят властта избрани кръгове. Ако Слави и неговата групировка беше план на Движение за права и свободи, нямаше да позволим да се върви на трети избори през предходната година. Имаше тогава всички условия кабинетът да поеме ударите на рецесията “, уточни Цонев пред Нова телевизия.

Според него задачата на Слави Трифонов тогава е била да се обезпечи време за сформирането и налагането на “Продължаваме смяната “.

Цонев сподели, че Движение за права и свободи упорства за предварителни избори и предвижда, че рейтингът на “Продължаваме смяната “ е паднал доста и ще изгубят ръководството.

Той заяви, че Движение за права и свободи няма да поддържа актуализацията на бюджета на първо четене, само че след редакции актуализацията ще мине на второ четене.

" На първо четене Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета. Но сред първо и второ четене ще подкрепим всички ограничения, даже ще ги усилим, ще ги фокусираме там където би трябвало, с цел да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората”, сподели Цонев.

От Движение за права и свободи ще предложат доста нарастване на средствата за животновъдите и земеделците на фона на предстоящата продоволствена рецесия.

“Ще сглобим бюджета, ние сме положителни майстори на бюджетните числа”, съобщи Цонев.

Той отхвърли вероятността за нов формат на ръководещата коалиция с присъединяване на Движение за права и свободи.

“Последователно ние сме съпротива на това държавно управление от първия ден. Председателят Карадайъ още май месец сподели, че изходът са предварителни избори. Не е правилно изказванието, че в случай че отидем на избори по време на тази рецесия, ще хвърлим страната в безпорядък. Защо не е правилно? Защото не беше правилно и предходната година. Миналата година същите тези хора ни караха да вървим 3 пъти на избори и то в пандемична рецесия, която е доста по-силна от войната. Отидохме три пъти на избори, с цел да има време да пристигна тази нова партия на управляващи. А в този момент със същите причини ни споделят, че не би трябвало да вървим на избори. Тогава аргументът беше, че би трябвало, тъй като изборите са най-хубавото средство на демокрацията. Добре, в този момент Движение за права и свободи ви споделя: изборите са най-хубавото средство на демокрацията”, сподели Цонев.

Той дефинира въпросът “Пеевски “ за затворен, защото следва да се реши от американски съд.

" Казусът " Пеевски " е затворен. Отношенията на Движение за права и свободи с американското посолство и държавно управление са прелестни. Казусът е в съда в Съединени американски щати, към този момент никой не може да се произнася по него, единствено съдът - той ще каже дали Пеевски е отговорен или не. В Европа знаят всичко за проблема " Пеевски " и за евроатлантическата ориентировка на Движение за права и свободи “, сподели той.

А Слави игра тази игра, с цел да даде време на Политическа партия ( " Продължаваме промяната " ) да се образуват, да излязат на сцената, да завоюват и да образуват кабинет “, уточни Ц
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР