Няма как промяна на обществено-политическата обстановка, тогава да се превръщаме

...
Няма как промяна на обществено-политическата обстановка, тогава да се превръщаме
Коментари Харесай

Полицията призова за организация и план на протеста

" Няма по какъв начин смяна на обществено-политическата конюнктура, тогава да се трансформираме в наказателен орган, или в неприятните ". На брифинг пред публицисти шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев недоумява по какъв начин младежи налитат да се саморазправят с служители на реда. За следващ ден на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи приканиха хората да стачкуват спокойно, тъй като полицията е единственият поръчител за опазване на мира в столицата .

" Натрупва се сериозна отмалялост в нашите чиновници ", призна Хаджиев и уточни, че полицейските чиновници са подложени под извънреден стрес.

По закон полицията има право да употребява мощ, само че категорично им е казано да не го вършат, стана ясно на брифинга.

Заместник шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов призна, че полицията има проблем с неналичието на организация - незадоволително ясно подадено заявление за митинг, в което не е посочен маршрутът, времетраенето на митинга и на шествието и други детайлности, които биха улеснили опазването на реда. Много е мъчно да се сътвори предварителна организация с другите групи и другите водачи, призна старши комисар Антон Златанов.

Златанов уточни, че чиновниците на реда имат поддръжката на множеството от спокойно протестиращите, а мотивът за експанзия в един миг става фиктивен, посочи старши комисар Златанов.

Полицията няма да разреши група лица да опорочат митинга, увери Хаджиев. Отново стана ясно, че Министерство на вътрешните работи знае, че в митинга се вклиняват провокатори, които са платени. Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи уточни 100 - 200 и даже 500 като брой възможни ултрасни .

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи прикани младежите, които хвърлят самоделни взривни устройства на митингите, да се замислят дали не е допустимо да пострадат почтени хора, близки родственици, майки с деца или медиите.

Иначе през вчерашния ден след 22 ч. са арестувани шест души, които са съпричастни към вандалския акт по отношение на постройката на някогашния Партиен дом . Установени са още седем души, които вземат участие в " опит за бунт " , по думите на Хаджиев. Повдигнато е едно обвиняване за хулигански дейности с особена смелост и цинизъм. Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа и е импортирано искане за непрекъснатото му задържане под стража . Разпитани са голям брой очевидци и полицейски чиновници. В процеса на работа ще бъдат привлечени още няколко обвинени. Обемът от материали е доста огромен и би трябвало време, с цел да може да се прегледа всичко.

Част от арестуваните са престъпно проявени, а единият арестуван човек има към този момент престъпна демонстрация за нанасяне на телесни проведи . Друг от арестуваните е с условна присъда за опиати. Сред арестуваните има и двама малолетни 15-годишни младежи, които са закарани в Пето районно ръководство, родителите им са известени.

Столична дирекция на вътрешните работи са оптимисти, че всички ще бъдат открити и арестувани.

Двама служители на реда са потърпевши от вчерашния митинг, които са в положително общо положение. Полицията няма данни за потърпевш човек от самите протестиращи .

Надали има човек, който да желае и да попречва упражняването на правото на митинг. Хората имат право на разнообразни отзиви, да шестват спокойно и в последна сметка на нашата задача е да се опитаме да запазим живота на жителите и да предотвратим съществени произшествия, сподели още Хаджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР