Няма как първите хора, които ще получават втора пенсия от

...
Няма как първите хора, които ще получават втора пенсия от
Коментари Харесай

Адемов: Първоначално втората пенсия ще е ниска

Няма по какъв начин първите хора, които ще получават втора пенсия от частни фондове да разчитат на огромни суми, разяснява през днешния ден ръководителят на парламентарната обществена комисия Хасан Адемов. Той напомни, че тези работещи са внасяли осигуровки по персоналните си партиди единствено 20 години.

" Има интервал на струпване към 20 години, а всички останали в ДОО одобряваме условно, че е към 40 години. Не може да съпоставяме пенсията, която се получава от ДОО, и тази, която е от фондовете на наложителното в допълнение пенсионно обезпечаване. Идеята на законодателството постоянно е била наложителното в допълнение пенсионно обезпечаване да надгражда държавното публично обезпечаване, с цел да могат да получават по-високи пенсионни приходи. За да се случи това обаче, би трябвало в трудовата биография да няма безработица, епизоди, в които има укриване на приходи, да могат да получават относително високи приходи, с цел да разчитат по-късно на прилична пенсия от втория дирек на пенсионното обезпечаване ", изясни Адемов.

Даниела Петкова, представител на частните пенсионни сдружения, е безапелационна, че хората с по-големи заплати, ще имат по-висок от избрания най-малък размер от 40 лв. като втора пенсия.

" Над междинните равнища би трябвало да бъде пенсията, в множеството от сдруженията има калкулатори за пресмятане на бъдещия размер на пенсията. Нашите клиенти го употребяват. Нямаме противоположна информация от тях, че смятат, че това, което ще получават не дава отговор на това, което имат те като визия за това. Проблемни са първите кохорти поради времето на обезпечаване, по никаква друга причина. Пенсионното обезпечаване дава своя резултат след 40 години на обезпечаване ", сподели тя пред БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР