Няма как наистина да знаем дали не става дума за

...
Няма как наистина да знаем дали не става дума за
Коментари Харесай

Има ли манипулация с Търговския регистър?

Няма по какъв начин в действителност да знаем дали не става дума за някаква операция в Търговския указател.

Това съобщи за БНР Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система (ИПИ).

„ Едно изказване, че могат да изгорят по едно и също време 25 терабайта дискове в Търговския указател, е много необикновено. Едно от изказванията, които чухме предходната седмица, е, че е допустимо в последните няколко месеца записите да изчезнат, което е голяма загуба на информация “, изясни специалистът.

По думите му няма по какъв начин да се направи оценка нито на вреди, нито на това, което се е случило.

„ Няма да имаме визия дали данните в новия Търговски указател няма да са манипулирани, защото е доста евентуално индивидът, който ревизира документите, да откри, че те са манипулирани по метода, по който желае, като в никакъв случай не заяви смяната, която се е случила в границите на тези две седмици, в които Търговският указател го нямаше ", изясни още той.

Според Николов е липсвала опозицията в целия скандал към Търговския указател.

"Чувахме най-вече мнението на държавното управление, само че нямаше една ясна позиция на Народното събрание за това какво се е случило. Не сме следили неуспех в региона на електронното държавно управление в тези размери на случилото се през последните седмици. Масовото публично доверие ще спадне, т.е. когато виждаме, че електронните услуги, които нашата администрация дава, се извършват по подобен метод, че те наподобяват несигурни и не могат да подсигуряват, че ще дават услугата си устойчиво и съответно “, уточни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР