Няма как, когато има карантина, да има туризъм. Това заяви

...
Няма как, когато има карантина, да има туризъм. Това заяви
Коментари Харесай

С карантина няма туризъм, притеснена Ангелкова

Няма по какъв начин, когато има карантина, да има туризъм. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова и напомни, че Европейска комисия предложи да няма карантина. В същото време би трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Всеки хотел би трябвало да има стая, където да се изолират подозрителните пациенти до идване на медицински екип. Няма да се карантинира целият хотел, увери министър Ангелкова.

България предложила гъвкави условия. В други страни били по-строги условията за туризма в епидемиологичната конюнктура. Ще бъде доста мъчно, доста друго лято, изясни министърът на туризма.

Тя се надява от 1 юли да стартираме да посрещаме туристи от прилежащите ни страни. Ангелкова предлага при спад на инфектираните да се отворят заведенията и на закрито при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

По въпроса за пониженото Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите упованията на министър Ангелкова са секторът да се изсветли. Времето ще покаже дали мярката е вярна, по думите на Николина Ангелкова.

С най-малко 50% по-евтини ще са чадърите и шезлонгите. 15 плажа са предложили и нулеви цени. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР