Няма как изтребителите ни МиГ-29 да се ремонтират в Русия

...
Няма как изтребителите ни МиГ-29 да се ремонтират в Русия
Коментари Харесай

Петков за срещата с военния министър на САЩ: Ще обсъдим сигурността на нашето небе

Няма по какъв начин изтребителите ни МиГ-29 да се ремонтират в Русия и е цялостен парадокс концепцията машините да се изпращат там през някакви вторични компании. Това акцентира министър председателят Кирил Петков пред публицисти на пункта за приемане на бежанци на " Дунав мост ". Той направи този коментар с оглед идното посещаване на американския боен министър у нас.

" Въпросът, който ще обсъдим, е и въпрос за нашата сигурност, за нашето небе. Изпращаме стотици милиони към Путин. Въпросът е какво да направи по този начин, че българското небе да бъде с задоволителна протекция и какво вършим, че българските водачи да запазят своите качества и да летят със самолетите, които сега имаме ", разяснява Петков.

" Войната в Украйна ни научи, че можем да бъдем чути, в случай че приказваме в общ глас ", акцентира той във връзка с европейската взаимност. " Ние не сме България в Алианса, ние сме Алиансът, ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз - общата ни сигурност зависи от общите ни координирани дейности ", означи министър председателят.

България ще се опита да възобнови контракта за доставка на на ниска цена азерски газ, сподели още Петков. Председателят на борда на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски изясни, че сдружението е поискало 58% повишаване за април поради фрапантния скок на интернационалните борсови котировки, само че сега пазарите се успокояват.

До края на месеца, в случай че войната не ескалира, цените могат да останат на сегашните си или по-ниски равнища, уточни енергийният министър Александър Николов.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/730684444585122
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР