Няма как гражданите да усетят толкова бързо мерките, които се

...
Няма как гражданите да усетят толкова бързо мерките, които се
Коментари Харесай

Демерджиев за МВР: Цели структури са създадени и пълнени, за да служат за други цели

" Няма по какъв начин жителите да усетят толкоз бързо ограниченията, които се вземат в Министерство на вътрешните работи ", това съобщи Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия.

Това е първата система у нас, която стартира да се чисти. Министерство на вътрешните работи е първата система, в която чиновници заловиха свои сътрудници и ги предадоха на Прокуратурата, продължи той.

" Няма да продължат доста тези случаи, тъй като съм взел ограничения. Всеки служител на реда, който се качва на длъжностен автомобил ще бъде тестват за алкохол и опиати. При сменянето ще бъдат тествани и двете смени. Това ще бъде всекидневно и непрекъснато ", сподели още Демерджиев.

И посочи, че няма краен период за тестванията в Министерство на вътрешните работи.

" Тези проблеми са систематични от доста време. Първо е кадровият аспект. Аз не съм назначавал служителките, които станаха известни с печални свои дейности през последните месеци. Има един детайл на прегаряне в персоналния състав, което е открито с психолог ", сподели още вътрешният министър.

Според него контролът върху самите чиновници е бил доста занижен.

" Цели структури са пълнени и създавани не, с цел да извършват функцииите си, а да служат на други цели. Идентифицирал съм този проблем и ще има остра реакция ", сподели той и загатна за смени на основни фигури в Министерство на вътрешните работи.

Според него от ведомството са взели нужните ограничения при обезпечаването на митинга след гибелта на таксиметровия водач в София.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР