Няма как да въведем каквито и да било промени, без

...
Няма как да въведем каквито и да било промени, без
Коментари Харесай

Цветанов: Нужен е диалог с футболните агитки преди промените в закона за хулиганството

Няма по какъв начин да въведем каквито и да било промени, без преди този момент да сме провели деен разговор с футболните агитки и представители на спортната общност. Това съобщи ръководителят на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на плана за промени в закона за спортното безчинство.

" Сигурен съм, че няма някой, който да има интерес по време на противоречивите мероприятия да има настъпателност и вълнения ", съобщи Цветанов, представен от пресслужбата на ГЕРБ.

Според думите му препоръчаните промени са плод на усърдна работа, а експертизата на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и в министерството на спорта е съдействала доста.

" Темата за футболното безчинство не може да бъде политически обвързана. Тя изисква политически консенсус ", уточни Цветанов по време на събитието, в което участваха депутати, представители на министерствата на младежта и спорта и на вътрешните работи.

По думите му ГЕРБ ще поддържа направените промени. " Трябва да отбележа обаче, че това са наложителни и краткосрочни ограничения, които вкарват административни и наказателни ограничения директно преди началото на родния шампионат по футбол. В момента се работи по нов закон за футболното безчинство ", съобщи Цветанов.

Според него видеонаблюдението ще способства доста в битката с хулиганството. " На база на видеоматериалите районните ръководства ще могат да издават постановления, с които ще лимитират опцията на провинилите се лица да посещават други спортни мероприятия ", сподели Цветанов.

Депутатите подписаха законопроекта, който вкарва заложените промени.

Наскоро забърканите страни си сложиха за цел законът за спортното безчинство да влезе за гласоподаване в Народното събрание преди 20 юли, когато стартира новият сезон в Първа лига.

Темата за проблемите с хулиганството в спорта излезе на дневен ред след случай на едно от дербитата сред ЦСКА и " Левски " напролет, когато след хвърлена бомбичка пострадаха служители на реда. Властите желаеха усилване на персоналната отговорност и по-тежки санкции за провинилите се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР