Няма как да се срещнем при премиера и да решим,

...
Няма как да се срещнем при премиера и да решим,
Коментари Харесай

Голям пловдивски бизнесмен обясни защо и с колко ще се вдигнат заплатите

Няма по какъв начин да се срещнем при премиера и да решим, че подвигаме заплатите идната година. Това е съгласно търсенето и предлагането. Когато търсенето надвиши предлагането - цената на труда пораства. Това е в една пазарна стопанска система, съобщи в изявление за " Радио Пловдив " Величко Яков, един от огромните работодатели в Пловдивска област. Той е притежател на месопреработвателно дружество, на конна база, хотел и увеселително заведение. При него работят повече от 250 души. Прогноза за растеж на заплатите в частния бранш в Пловдив и региона с най-малко 10%. 

" Следващата година има всички предпоставки да се увеличи равнището на заплащането на труда, тъй като стопанската система върви добре, търсенето на работна мощ надвишава предлагането, има апетит за работна ръка и точно това ще способства за повишение на цената на труда или възнагражденията на хората. Мисля, че това се отнася и за Пловдив, и за Пловдивска област. В Пловдив и района има дефицит на работна ръка във всички сфери.

Всеки един миг има апетит за работна ръка не по-малко от 5 - 10 хиляди индивида в региона. Точно това ще способства за повдигането на работните заплати. Аз считам, че е реалистично заплатите да се усилят с 10 - 15 % ", изясни Величко Яков и акцентира, че работодателите нямат избор. " Ако желаеме да си задържим служащите, би трябвало да плащаме по-високи заплати ", разяснява още Величко Яков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР