Няма как да се съгласим с предложенията на БСП за

...
Няма как да се съгласим с предложенията на БСП за
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се захапаха по темата за пенсиите

Няма по какъв начин да се съгласим с предложенията на Българска социалистическа партия за преизчисляване на пенсиите, тъй като са в областта на популизма.
Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Светлана Ангелова в имитация към Корнелия Нинова по време на дебата за бюджета на ДОО за 2020 година
„ Дебатът за пенсиите постоянно е обвързван с доста страсти. Системата е натоварена с нови упования. Всички желаеме хората да получават по-високи приходи, изключително за нашите майки и татковци.
Едно са желанията, друго са опциите на страната. Българската пенсионна система работи на правилото, обвързван с персоналния застрахователен принос на всяко едно лице, по тази причина има друг размер на пенсията. Няма по какъв начин всички пенсионери да получават идентичен размер на пенсиите.
Размерът на пенсията на всяко едно лице е на база осигурителните вноски, които е плащало през годините . Тя съобщи, че Българска социалистическа партия са царе на банкрутите и дефицитите и попита дали това желаят да стане идната година.
„ Сега през 2020 година единствено една трета от парите за пенсиите се покриват от държавния бюджет, само че това, което оферирате вие, няма по какъв начин да се съгласим. Всичко отива в областта на популизма, дано приказваме с действителни цифри.
Българска социалистическа партия е преизчислявала пенсиите - не е популизъм нещо, което се е случвало. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в дуплика на Светлана Ангелова.
" Г-жо Ангелова, естествено, че не може да има идентични пенсии за всички пенсионери. Много обикновено е изказванието, че някой от нас са желал равнене на пенсиите на всички пенсионери " , посоми Нинова.
Тя разясни, че Българска социалистическа партия приказва за това те да бъдат преизчислени с нов коефициент. " Това значи, че на тези хора с по-ниските пенсии ще се усилят съразмерно на тези със междинни. За уеднаквяване и дума не може да става.
Моля ви да не приказваме с причини, че това е популизъм, че ние получихме дефицити, вие банкрути. Ако продължаваме по този начин да вършим политика, изключително по тематика, която визира 2,5 млн. души, на нито един от тях няма да помогнем.
Общото сред тях е, че живеят зле. Ние тук би трябвало да решим по този начин, че да живеят по-добре ", сподели още Нинова. Тя попита къде са парите от Сребърния фонд. " 10 или 15 милиарда трябваше да има там. Има 3 ", разяснява Нинова. Според нея ГЕРБ би трябвало да стартират да съблюдават законите на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР