Няма как да се кажат конкретни числа за увеличение на

...
Няма как да се кажат конкретни числа за увеличение на
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Няма как да се кажат конкретни числа за увеличение на заплатите

Няма по какъв начин да се кажат съответни цифри за нарастване на полицейските заплати все още. Това сподели в " Още от деня " Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи по отношение на проблем, който породи през днешния ден. " Заявявам изрично, че е рано занапред цифри не могат да се кажат. Най-рано края на месец октомври ще има изясненост. Тогава, когато в Министерски съвет се одобри законопроектът за бюджетът за 2018. Крайното решение ще се вземе от Народното събрание през декемеври в Народно събрание се гласоподава бюджетът и влиза в действие от идната година. ", бяха думите на зам.министърът

Красимир Ципив, зам.министър на вътрешните работи: Има такива концепция за нарастване и освен за заплати, само че занапред следва да се водят полемиките за съответни параметри. Може да се разговоря какви са опциите. Справедливо е да има нарастване. Аргументите са дадени, те са на масата.
Относно униформеното облекло той съобщи, че има пари, просто през годините е имало проблеми с провеждането на процедурите за публични поръчки. Не е получавана цялата униформа, зимна или лятна, само че е имало процедури. По думите му процедури би трябвало да се организират през всяка съответна година.

За лимита на бензин той сподели, че към този момент е изнемощял, а е бил нужен, с цел да се вместят в бюджета. " 91% от бюджета отиват за заплати и осигуровки, а едвам 9% за прехрана и финансови разноски, където са гориво и униформи. ", сподели още Ципов.

В момента има дефицит на личен състав сред 2500-3000 чиновници.
Красимир Ципов, зам.министър на вътрешните работи:: Не считам, че има раздути щатове. Общата щатност е малко под 50 хиляди. Непрекъснато през тези няколко месеца позволяваме провеждането на състезания, с цел да се запълни този щат. Има предпочитание. Към сегашния миг задължението е изпълнен от управническата програмата. Над 1000 чиновници са назначени тази година с полицейски функционалности за усилване на ограниченията за сигурност.
Министерство на вътрешните работи изрично може и си прави работата, само че неналичието на средства е проблем.

Относно отвличането на Адриан Златков той сподели, че за това би трябвало да се произнесе прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР