Няма как да предвидим избирателната активност на следващите избори. На

...
Няма как да предвидим избирателната активност на следващите избори. На
Коментари Харесай

Виктор Иванов: Трудно ще направят правителство с третия мандат

Няма по какъв начин да предвидим изборната интензивност на идващите избори. На избори отиват да гласоподават тези, които желаят да гласоподават. Те избират и политиците, които желаят да изберат. Всяко едно ненадейно събитие може да обърне настройките. Това предвижда журналистът от " 24 часа " Виктор Иванов по " Нова нюз ".

Според него е мъчно да бъде формирано държавно управление с третия мандат, а всички партии са насочили вниманието си към идните локални избори.

Възможно е държавно управление с мандат, връчен на на " Демократична България ", в случай че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов реши, че му е по-изгодно да има едва държавно управление до локалните избори, уточни още Иванов.

Според Виктор Иванов от " 24 часа " отворената коалиция е забавно разбиране. " Никак не е допустимо Политическа партия и ГЕРБ да се схванат.

Ако Демократична България в действителност предложи държавно управление, има шансове да мине, в случай че Борисов реши, че му е преференциално да има слаб кабинет до локалните избори. Трудното е да се избере такова държавно управление, само че след това пък е съвсем невероятно да се махне, тъй като няма да има консенсус, а ще има доста разправии.

Без Бойко Борисов няма болшинство, само че и без Политическа партия ГЕРБ не би имала такова ", изясни той.

" По-трудното на държавното управление е да го избереш, по-късно не можеш да го махнеш. Трудно се събират 120 гласа за премахването му. То може да направи невероятни пакости, каквито е редно да направи едно държавно управление, което не носи отговорност към никого ", уточни още той.

Кирил Петков желае да отстрани държавното управление, тъй като съгласно него то е на Бойко Борисов, само че без него няма по какъв начин да събере 121 гласа, разяснява още Иванов. 

Той разяснява и изборната интензивност, в случай че бъдат извършени още веднъж избори: " Иванов счита, че на хората стартира да им писва и предпочетат още веднъж да гласоподават за ГЕРБ ".

Амбициозно е да се мисли за конституционна промяна, уточни още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР