Няма как да отречем, че изграждането на силен имунитет е

...
Няма как да отречем, че изграждането на силен имунитет е
Коментари Харесай

Зимните плодове, които трябва да хапваме за силен имунитет

Няма по какъв начин да отречем, че построяването на мощен имунитет е в действителност огромно предизвикателство. Какво ли не се опитваме да включим в менюто си, единствено с цел да се предпазим от инфекции и настинки, изключително през настоящия зимен интервал. Хубаво е, че въпреки всичко на пазара към момента се намират пресни и хубави плодове, за здравословна част от диетата ни, като може да ги консумираме както сурови, по този начин и като част от сокове и смутита.  

Сезонът на летните плодове от дълго време завърши, само че тялото ни към момента се нуждае от хранителни субстанции. За да поддържате имунната система мощна през цялата година, лекарите предлагат да ядете най-малко 2-3 порции сезонни плодове дневно. Кои са най-полезни през зимния сезон?
Кой какви зеленчуци и плодове НЕ би трябвало да яде
С потреблението на плодове и зеленчуци би трябвало да се внимава, когато имате проблеми със здравето. Най-често те са противопоказни за хрони...

Вкусните и ароматни круши

Този плод е превъзходен и доста потребен за организма. Крушите работят противовъзпалително и съдържат антиоксиданти като витамините Е и Це. Също по този начин имат огромно наличие на пектин в себе си, който дава отговор за пречистването на организма, бъбреците и черния дроб от нездравословните субстанции, натрупвани  с времето в тях. Крушите са доста богати и на детайла – мед, улесняващ приема на останалите микроелементи като желязото и по-лесното им асимилиране.

Свежите и сочни портокали

В портокалите има доста огромно количество на витамин Це, което прави портокалите идеални за предотвратяване от сезонните вируси и настинки и намаляващи признаците на разнообразни болести от хронично естество. Ако сте фенове на фрешовете то портокаловите ще ви станат обичани.

Полезните ябълки
5 храни, които ще накарат мозъка ви да работи на макс
Пълноценна мозъчна активност значи освен здраве, само че и качество на човешкия живот. Поддържайки мозъчната функционалност, можем да останем ак...

Ако изяждаме най-малко по ябълка дневно, това ще държи лекаря надалеч от нас. Често сме чували тази сентенция. Ябълките въздействат удобно за здравия ни имунитет като понижава и възпаленията по тялото. Богати са на фибри, пектин, витамините Це и К, което ги прави препоръчвани от доста диетолози.

Помелото

Този цитрус е богат източник на витамин Ц, който укрепва имунитета, също по този начин и на доста калий, влияещ за регулирането на  водния баланс в тялото и салдото на кръвното налягане.

Екзотичният нар

Нарът е толкоз наситено червен и прелестен плод, даващ ни отбрана от свободни радикали в организма, разреждащ кръвта ни, подобрявайки функционалността на сърдечно-съдовата система.
На кои плодове и зеленчуци би трябвало да акцентираме през есента
Ябълките и крушите са влакнести и съдържат доста витамини и минерали, които ще ви поддържат тази есен. Червените боровинки са „ су...

Сините сливи

Те са страховит плод и богат източник на антиоксиданти, които ни оказват помощ да се борим с другите инфекции в организма и предпазвайки го от образуването на ракови кафези в него.

Райската ябълка

Райската ябълка съдържа витамини А, РР, витамини от група В, желязо, калций, йод и доста други потребни субстанции. Стимулира клетъчното възобновяване, възстановява кръвното налягане, усъвършенства зрението и положението на кожата. Освен това сладките и витални плодове ускоряват производството на серотонин, хормона на щастието. Ако ядете най-малко 2 междинни божествен ябълки дневно, тогава можете да забравите за зимната отмалялост.

Кивито
Стартирайте деня с тази потребна витаминозна бомба, която разсънва като кафе!
Боровинки и ананас за крепко тяло Ананасът е богат на витамин С. Освен това съдържа и бромелин, ензим, който се грижи за здравето на х...

Дори и най-малкото киви може да донесе огромни изгоди за тялото. Наистина един плод съдържа дневна доза витамин С  – главната отбрана против настинки. Кивито е богато и на други потребни субстанции: витамини А, В, РР, Е, В 9  (фолиева киселина), желязо, магнезий, йод и други Специалистите предлагат да се употребява киви с кората, защото съдържа значими за здравето антиоксиданти. Добавете киви към зърнени храни, кисели млека, яжте просто по този начин и бъдете здрави!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР