Няма как да отида на среща, особено когато лидерите се

...
Няма как да отида на среща, особено когато лидерите се
Коментари Харесай

Радев отказа поканата за среща с управляващата коалиция

Няма по какъв начин да отида на среща, изключително когато водачите се разминават с институционалния звук. Така президентът Румен Радев отговори на въпроса ще се срещне ли с представители на ръководещата коалиция, с цел да изяснят проблема с освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Готовност за такава среща разгласи от името на ръководещата коалиция водачът на " Атака " и ръководител на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров. А ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даже насочи покана през медиите за такава среща, защото президентът, съгласно него, очевидно избира този метод на връзки в последно време:

" Аз мисля, че към този момент съм пределно явен в това, което отговорих. Разбрах, че съм поканен на среща, на която няма по какъв начин да отида, несъмнено, изключително когато водачите се разминават с институционалния звук. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и отраслов министър и тъкмо те би трябвало да провеждат това, което досега не е направено – съгласуването на това предложение ", сподели още Радев във връзка продължаващото буксуване на указа за освобождението на Младен Маринов от поста му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

По-рано през днешния ден Цветанов изясни, че когато даден чиновник самичък инициира освобождение от поста, не е нужно да се влиза в желаната от Радев процедура по координиране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР