Няма как да няма отговорни, когато България за няколко дни

...
Няма как да няма отговорни, когато България за няколко дни
Коментари Харесай

Цачева: Няма как да няма отговорни за Търговския регистър

Няма по какъв начин да няма виновни, когато България за няколко дни остане без Търговски указател, съобщи в изявление по бТВ правосъдната министърка Цецка Цачева, ден откакто министър председателят изрази неодобрение от шефката на Агенцията по вписванията поради рецесията с блокажа на системата.

Попитана дали поддържа казаното от премиера Бойко Борисов, че не е удовлетворен от работата на Агенцията по вписванията и евентуално там ще има промени, правосъдният министър уточни:

" Категорично отговор на този въпрос ще бъде получен, откакто излязат анализите и отчетите на службите, които сега са в Агенцията по вписванията, включително и от Инспектората на Министерството на правораздаването ".

Цачева посочи, че след отчет предишния септември от директорката Зорница Даскалова, в който се оферират 6 ограничения за гарантиране на безпроблемното действие на регистъра, страната е осигурила над 4 млн. лева за надграждане на сигурността на системата.

Мерките са написани от профилирана компания. Парите са били обезпечени през декември 2017 година

На въпрос дали става дума за бойкот, Цачева съобщи: " Не мога да влизам в хипотези. Вярвам, че службите ще се оправят ". Правосъдната министърка напомни, че незабавно е подала сигнала до ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, когато са й докладвали за блокажа на регистъра. Тя прикани да се изчака заключението на службите, които са ангажирани с следствието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР