Няма как да не ви е направило впечатление – вчера,

...
Няма как да не ви е направило впечатление – вчера,
Коментари Харесай

Когато Борисов се намеси и стане по-лошо

Няма по какъв начин да не ви е направило усещане – през вчерашния ден, 4 април, министър председателят Бойко Борисов се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и незабавно по-късно излезе новината, че градежът " Златен век " в столичния квартал " Лозенец " на компания " Артекс " стопира. Официалното известие от Правителствена пресслужба беше озаглавено по този начин: " Строителството на " Златен век " стопира ".
С други думи край, приключен факт. Решено – има проблем, няма проблем. Да де, само че казусът става по-голям!
Първо – когато се стопира даден градеж, се издава заповед и има период за обжалването ѝ. Ако тя бъде обжалвана, стига се до съд, а през това време няма никакво прекъсване на нищо, тъй като съдът би трябвало да се произнесе. Такава е процедура и от персонален опит съм я наблюдавал, въпреки и в различен проблем, за който ще стане дума по-долу. Сигурно може и да има някъде, в някой закон или разпоредба, нещо друго да написа, само че то съгласно " Артекс " и съгласно Инициативен комитет " Лозенец " в един закон – Закона за устройство на територията (ЗУТ), има два разнообразни текста, които позволяват строителството на " Златен век " и го не разрешават!
Второ – хайде в този момент си представете когато Премиерът-Слънце каже нещо да се прави, какво става. Обикновено, в случай че е обществено, потегля да се прави – незабавно, без даже да се разиска може или не. Спира в този момент ДНС градежът, " Артекс " разумно апелира, съдът вижда, че не е спазена процедурата и какво – ами да, още веднъж ще може да се строи!
Ето по този начин хем се прави на ниска цена пиар, хем се оказва помощ де факто не на тези, които стачкуват, а на тези с парите, че и се измиват ръце със правосъдната система – тя е самостоятелна, аз нищо не мога да ѝ кажа! Всичко е законно!
А горчивата истина е, че в тази страна виновните органи стават ужасно безотговорни, когато против тях излезе една огромна купчина пари. Защото парите са въздействие – преди всичко, а не даже толкоз причина за директна корупция! Като имаш пари, всичко ти е разрешено – това е мисленето на българските новобогаташи, нагушили се крепко през към момента продължаващия ни мъждив Преход! Точно както да вземем за пример и един различен строителен план, абсурден най-малко колкото от величината на " Златен век ". За желанията на НИКМИ да вършат 43 или 44 етажа на ъгъла на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " става въпрос. Там нещата са по-назад, в зародиш – още няма утвърждение на Подробен организационен проект, а има и дело на първа инстанция, че НИКМИ са получили парцела посредством противозаконна заменка. Заменка, утвърдена от Столичния общински съвет и подписана от Бойко Борисов в качеството му на кмет на София! Дали е законно или не, ще стане ясно, въпросът е различен. Точно на това място има подземна река и това е доста добре известно както на вложителя, по този начин и на виновните управляващи. При възможен градеж, основите ще би трябвало да са доста, но доста дълбоки и ще стигат до реката. А какво се случва съгласно обикновената физика, когато изкопаеш една доста, но доста огромна дупка при съществуване на вода? Просто – водата отива в дупката. И като отива там, какво прави – размества това-онова, земни маси да го назовем, които другояче не би разместила! А какво се случва, когато се разместят земни маси при блокове, строени с по-плитки основи, тъй като не са по 44 етажа? Е това, дай Боже, да не разберем на процедура. Защото вложителят, който потегли да сече дървета без позволение в парцела за бъдещия си небостъргач, ще съблюдава геоложки изследвания и никак и няма да си намерения да прави нещо друго с такива изследвания, бъдете сигурни!
Така че, господин Борисов, вземете най-сетне да разберете – евтините пиар трикове не ловят към този момент, задоволително дълго ви се нагледахме на номерата! Искаме страна, в която виновната по закон институция да е виновна и на процедура. А това може да стане единствено в случай че няма политически напън! Политиците са определени, с цел да парират и санкционират икономическия антисоциален напън. В България не е по този начин – в България политиците се възползват от икономическите ползи за своя полза. Имахте три мандата, господин Борисов, да го измененията. Лично аз не виждам да успявате – както допускам и още доста хора. Така че – стига! И да знаят и идващите – това е стандартът, а не просто промяната на един Борисов с различен, че дори и по-лош! По-малкото зло да върви по дяволите – желая положително!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР