Няма как да избягате от стреса в наши дни. Дори

...
Няма как да избягате от стреса в наши дни. Дори
Коментари Харесай

Дихателната техника, която може да ви успокои за по-малко от 5 минути

Няма по какъв начин да избягате от напрежението в наши дни. Дори и най-дзен хората в живота си имат моменти, в които се усещат като че ли губят надзор. Нивата на тревога в страни от целия свят се усилват. Всичко може да наподобява непостижимо, само че има елементарна, ефикасна техника, която може да ви помогне. А споменахме ли, че е безвъзмездна?

Да, приказваме за дълбокото дишане. Това е едно от тези неща, които са толкоз явни, само че толкоз потребни – когато в действителност го вършиме вярно , с цел да помогнете за ръководството на тревогата и напрежението. И по този начин, по какъв начин можете да употребявате дълбокото дишане, с цел да ви помогне да се успокоите, и за какво работи? Д-р Нина Смайли, психолог и шеф на програмирането на вниманието в Mohonk Mountain House в Ню Йорк показа своите познания по тематиката.

 жена стрес паник офанзиви суматоха тревога iStock

Какво да извършите

Преди да отхвърлите дишането като средство за понижаване на напрежението, тъй като не сте някой, който постоянно практикува йога или медитация – не го правете! Не е нужен предходен опит, с цел да се възползвате от изгодите от дълбокото дишане.

„ Ако се окажете в стресова обстановка, неотложно насочете вниманието си към модела на дишане “ , споделя доктор Смайли пред SheKnows.
 6 метода по какъв начин успокоим негативните мисловни спирали  6 метода по какъв начин успокоим негативните мисловни спирали  6 метода по какъв начин успокоим негативните мисловни спирали  6 метода по какъв начин успокоим негативните мисловни спирали
Започнете, като се центрирате посредством мудни, цялостни вдишвания.

„ Докато вдишвате и издишвате, безшумно си казвайте „ във вътрешността “ и „ на открито “. По време на този цикъл, в случай че някаква мисъл пристигна в мозъка ви, нежно и неосъдително я признайте, пуснете я и се върнете към дишането “, изяснява Смайли. „ Използвайки деликатното дишане, вие ще откриете, че мозъкът ви е по-чист, а тялото ви по-спокойно, което ви разрешава да се справяте със стресовата обстановка допустимо най-умело. “

 жена дишане медитация стрес паник офанзиви суматоха тревога iStock

За изключително стресови обстановки, когато може да търсите процедура с по-бърз резултат, Смайли предлага да стегнете мускулите на тялото си, до момента в който вдишвате, и да задържите дъха си за миг.

„ Когато издишвате постепенно, освободете цялото напрежение от тялото си “ , споделя тя. „ Това ще ви помогне физически да се освободите от напрежението. Ще почувствате бързо смяната, когато започнете и продължите да дишате деликатно. “
 4 трика за справяне с тревогата и паник офанзивите  4 трика за справяне с тревогата и паник офанзивите  4 трика за справяне с тревогата и паник офанзивите  4 трика за справяне с тревогата и паник офанзивите
Защо работи

Като начало, когато спрете (или забавите) това, което вършиме, с цел да си поемете мирис, това ви дава минута да си починете (дори и да е за кратко) от всичко, което предизвиква напрежението ви. И освен това – това има удобни физически резултати върху тялото.

 тревога паник офанзиви жена горест Istock

„ Дишането ни оказва помощ да се борим със напрежението, като задейства парасимпатиковата нервна система, която забавя сърдечната периодичност и ви разрешава да се отпуснете “ , изяснява Смайли. „ Когато практикувате дишане и медитация по-редовно, стартирате да изграждате нов невронен път в мозъка, до който можете да получите достъп по време на стрес. “

В последна сметка дихателните техники и медитацията могат да доведат до обилни ползи като намалено кръвно налягане, усъвършенстван фокус, усъвършенствани взаимоотношения и нараснала продуктивност , споделя Смайли.

Така че идващия път, когато се почувствате претрупани от стрес или тревога, отделете минута, с цел да дишате – това може да ви помогне да се успокоите и да погледнете нещата в вероятност.

 жена медитация йога iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР