Няма как да имаме продукция 4.0, ако администрацията ни е

...
Няма как да имаме продукция 4.0, ако администрацията ни е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма как да имаме продукция 4.0, ако администрацията ни е 1.0

„ Няма по какъв начин да имаме продукция 4.0, в случай че администрацията ни е 1.0, а образованието 2.0. “ С тази софтуерна терминология вицепремиерът Томислав Дончев разви тезата си за промяна на модела на българската стопанска система на откриването на интернационалния механически панаир.

„ Моделът, който следваме досега, е привършен. Ние не можем да развиваме стопанска система, която е основана евтино на труда и ниска цена на ресурсите. Все повече – и страната, и бизнесът, и бизнесмените ще би трябвало да следват високи технологии и роботизация. Разбира се, страната няма по какъв начин да е наблюдаващ в този развой, тъй като няма по какъв начин да имаме продукция 4.0, в случай че администрацията ни е 1.0, а образованието 2.0 “, сподели той в речта си преди рязането на лентата. Дончев добави, че страната би трябвало да се отдръпна там, където наличието й пречи на развиването на бизнеса.

Вицепремиерът с сектор стопанска система назова панаира една от несъмнено най-хубавите ни обичаи. „ Панаирът ще бъде тази дагноза – до каква степен сме, до каква степен сме стигнали, какви артикули, какъв брой изложители, какъв брой нововъведения, какъв брой клиенти са се появили тук. Панаирът ще мери пулса на българската стопанска система и аз се надявам това проучване да покаже, че пулсът е здравословно висок “, заключи той.

Дончев прегледа част от експонатите, само че и не намерения да се качи на някоя от първокласните коли, които се демонстрират на панаира за първи път у нас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР