"Няма как да говорим за милиарди в никакъв случай. От

...
"Няма как да говорим за милиарди в никакъв случай. От
Коментари Харесай

УАУ! ГЕРБ с тридневен ултиматум към Румен Радев, да представи важни документи за 1,6 млрд. лева!

"Няма по какъв начин да приказваме за милиарди никога. От края на 2016 го края на 2017 година има заведени искови молби за 3 милиона. От тези молби в министерството са постъпили 6 хиляди лв.. Няма по какъв начин да съберем милиарди за няколко месеца. Отново дублирам, това е една операция и лъжа, която би трябвало да бъде потвърдена от президента и той да ни убеди дали е по този начин. Мисля, че един период от 3 дни е задоволителен. Документите са в Министерство на енергетиката и могат да бъдат предоставени извънредно елементарно. " Това сподели министър на енергетиката Теменужка Петкова, откакто се яви по неотложност в Народното събрание, с цел да даде изясненост към изказванието на президента Румен Радев, че назначеното от него служебно държавно управление е оставило след себе си 1,6 милиарда лв.. Министърът и депутатите от ГЕРБ държат да видят документи, с които той да потвърди това.

Делян Добрев се опита да изясни обстановката и допусна какво може да е довело президента до тази мисъл и ответната му реакция.

"Аз не знам за какво президентът се меси в тази тематика. Аз бях директен очевидец на презентацията преди два дни. Реакцията на президента е за една графика и тя не е направена от ГЕРБ, а от Асоциацията на обществения капитал в България, които са събрали информация, с която потвърждават графично, че дялът на сивата стопанска система по време на ръководството на ГЕРБ спада, за сметка на стопанската система на ярко. Има и прогноза по какъв начин ще се свива сивия бранш, в случай че продължаваме с тази политика. Тази графика би трябвало да я има и на страницата на асоциацията. По отношение на тези милиард и 600 хиляди лв., за които става въпрос, мисля, че това е прекомерно огромна сума, с цел да бъде събрана за такова малко време. Ако имахме такива доходи, то бюджета щеше да е много по-набъбнал. За мен е любопитно от къде идва тази огромна сума и евентуално реакцията е в резултат от точно това проучване ", изясни той.

"Ние настояваме в идващите часове или най-вече дни до края на седмицата, Румен Радев да даде документи за тези милиард и 600 хиляди. Ако това не се случи, ще считаме, че с изключение на госпожа "Лъжа ", ще имаме и господин "Лъжа ". Цветан Василев създава подправени вести през мрежа от уеб сайтове и подправени публицисти. Вили в Гърция, къщи в Барселона... Другото беше, че държавното управление ще вземе милиарди за настаняване на мигранти, нямало чума... Чума има! И то в стадото на баба Дора! А госпожа Нинова се върна от там без даже да се дезинфекцира. Това е извънредно огромна офанзива, на която сме подготвени да отговорим. Зад нас стоят 1 милион души и това е основата на това ръководство. Ако дойдете в клубовете на ГЕРБ ще видите какъв брой тежко се претърпява всичко това ", приключи Тома Биков.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР