“Няма как бизнесът - независимо дали е голям или малък

...
“Няма как бизнесът - независимо дали е голям или малък
Коментари Харесай

Димитър Цоцорков, “Асарел-Медет”: Няма как бизнесът да бъде успешен, ако не е социално отговорен и с принос за устойчивото развитие

“Няма по какъв начин бизнесът - без значение дали е огромен или дребен - през днешния ден да бъде сполучлив, в случай че не е обществено виновен и в случай че няма собствен принос към задачите за стабилно развиване. Като общество би трябвало да работим по тях “от през вчерашния ден ” и дружно да реализираме по-бърз прогрес ”, сподели през днешния ден Димитър Цоцорков на бизнес форума ESG&Friends.

Председателят на Надзорния съвет на “Асарел-Медет ” АД и на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации взе участие в полемиката за използването на европейските ESG регулации и приноса на бизнеса към устойчивото развиване.

“Принципите за етичен, екологичен и виновен бизнес са фундаментални и са неотменими, а устойчивото развиване е дълготраен и непрекъснат развой, а не е еднократно деяние ”, сподели той пред над 200 български и задгранични представители на научната общественост, бизнеса и медиите.

Цоцорков описа за 25-годишните вложения на “Асарел-Медет ” по седем фирмени стратегии за стабилно развиване и обърна внимание върху ролята на цифровата промяна и нововъведенията за смяната на актуалния минен бизнес. Той взе участие в тематичния панел на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации дружно с Цветанка Минчева - основен изп.директор на “УниКредит Булбанк ”, Милена Драгийска - основен изп.директор на Лидл България ”, и Дарина Георгиева - изпълнителен шеф на Мрежата.



Сред лекторите във форума беше проф. Уейн Вайсер, който е един от изявените учени и световни вдъхновители в региона на устойчивото развиване. След своята лекция преподавателят от Кеймбридж разиска провокациите на сегашното и вярата за бъдещето с доцент доктор Марина Стефанова от Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски ”, която е ръководител на Асоциацията на експертите по резистентност у нас.

На форума и интерактивното образование участваха още инж. Юлияна Григорова от дирекция “Иновации, обмисляне и развиване ”, Ана Финджикова - началник на отдел “Комуникации ”, и Стиляна Паланкалиева - еколог от “Асарел Инвестмънт ”. Българска мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМГД)

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР