Няма как аз да коментирам Апартамент гейт, тъй като аз

...
Няма как аз да коментирам Апартамент гейт, тъй като аз
Коментари Харесай

Георги Ушев: Има драстично увеличение на делата в Апелативния специализиран наказателен съд

Няма по какъв начин аз да разясня " Апартамент гейт ", защото аз съм арбитър, а не политик, нито пък мога да правя някакви инспекции. По принцип делата против магистрати, министри се преглеждат от Специализирания углавен съд, когато им се повдигне обвиняване, което е подсъдно. Нека да изчакаме инспекциите да завършат преди да разясняваме къквото и да било. Това разяснява Георги Ушев – ръководител на Апелативния профилиран углавен съд, в предаването " Тази заран ".
Бойко Борисов: Може да си отиде още един министър, в случай че има нарушавания Премиерът разяснява и КСНС при президента, като съгласно него е чул преразкази, които не отговаряли на истината
За предходната година има фрапантно увеличение на делата постъпили и прегледани от Апелативния профилиран углавен съд, уточни Георги Ушев. По думите му всички каузи, които се преглеждат при тях, са знакови.

" Виждате на какви хора се повдигат обвинявания – министри, депутати, по този начин наречените олигарси, знакови фигури от родния ъндърграунд ", посочи магистратът.

20 са произнесените присъди за предходната година, единствено 8 са анулирани и врънти за ново разглеждане. Наблюдава се обаче нарастване на % на анулираните актове за предходната година спрямо миналата, посочи още Георги Ушев.

" Направили сме разбор на аргументите заради които делата се връщат, има такива, които се връщат със противоречиви претекстове. Понякога Върховен касационен съд има прекомерно повишени условия към събирането на доказателства ", изясни ръководителят на Апелативния профилиран углавен съд.
Съдия Ушев: Политици ще нападат съда през медиите Шефът на Апелативния спецсъд отбрани сътрудниците си по проблема с мярката на Иванчева
Според него не може да се приказва за липса на успеваемост, изключително по делата за проведени незаконни групи, защото Европейска комисия в отчета си е прекратила мониторинга си по 6-ти индикатор, обвързван с проведената престъпност, тъкмо и поради работата на Апелативния профилиран съд.

" За предходната година за проведена незаконна група имаше оправдателна присъда на първа инстанция от профилирания съд по така наречен дело " Палките " – група в КАТ за корупционни закононарушения. Апелативният профилиран углавен съд постанови неоправдателна присъда за 8 от 12-те обвинени от тази група. Делата за корупция са ни подсъдни едвам от година и половина ", сподели Георги Ушев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР