“Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев. Това каза

...
“Няма извършено престъпление от страна на Бенчо Бенчев. Това каза
Коментари Харесай

Адвокат на Бенчев проговори за срещата му с Митьо Очите

“Няма осъществено закононарушение от страна на Бенчо Бенчев ”. Това сподели пред публицисти Ивайло Найденов, юрист на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, представен от Фокус.

Срещу Бенчев са повдигнати две обвинявания - за укривателство и за муниции без позволение.

„ За първото обвиняване в медийното пространство задоволително дълго беше обяснявано, че ще бъде повдигнато такова обвиняване. Даже доколкото си припомням зам.-главният прокурор Гешев преди една седмица сподели, че може би ще бъде повдигнато обвиняване за персонално укривателство. За обвиняването по член 339 от Наказателен кодекс – за държане на муниции без позволение - не считам, че има доказателства. Най-малкото господин Бенчев има законно притежавано оръжие. Твърди се за едни муниции. Това са боеприпасите за двете оръжия, които има и няма осъществено закононарушение. Но то е по-тежката подготовка. По всяка възможност Прокуратурата е решила, че това би трябвало да повдигне, с цел да може да наложи и възбрана и са се стимулирали, че въз основата на това обвиняване постановат и възбрана за овакантяване рамките на Република България. Аз не виждам господин Бенчев с какво е рисков и какво би трябвало да тормози и за какво се тормози Прокуратурата. Той няма и минимум желание да се укрива. Така че разгадавам, че тази мярка е наложителна и наложителна в сегашния случай “, разяснява Найденов.

„ В последна сметка считам, че страстите ще отминат, защото сега на гърба на нашия предпазен, нашия доверител се упражняват ужасно доста хора. Прокуратурата ще обясни какво се е случило “, сподели още той.

„ По никакъв метод той не е направил действието - обществено укривателство и считам, че ще излязат с един заслужен акт. А то е точно до преустановяване на досъдебното произвеждане. Нека да не слагаме каруцата пред коня, само че персонално аз се надявам, че ще бъдат събрани всички вероятни доказателства, с цел да се почисти името на нашия доверител “, добави Найденов.

На въпроса дали ще може да потвърди, че срещата на Бенчев с Димитър Желязков е нелепа случайност той отговори, че срещата на хората не значи, че е осъществено закононарушение. 

„ Ако делото влезе в съда, ще се съберат задоволително доказателства и ще се убедите, че няма осъществено закононарушение от страна на господин Бенчев “, съобщи юрист Ивайло Найденов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР