Няма изненади в изявлението на лидерите на ЕС за одобрение

...
Няма изненади в изявлението на лидерите на ЕС за одобрение
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС потвърдиха боеприпасите за Украйна

Няма изненади в изказването на водачите на Европейски Съюз за утвърждение на взаимна скица за закупуване на муниции за Украйна . Но това въпреки всичко е преломен миг за Европейски Съюз, който е основан като кротичък план, а в този момент всъщност навлиза в оръжейния бизнес за първи път в историята си, разяснява европейската редакция на " Политико ".

Според изказването на евролидерите задачата е Част от тях ще дойдат посредством дарения от съществуващи ресурси. Някои ще дойдат вследствие на обединяването на 17 страни за закупуване на муниции за Киев .

За да подкрепи покриването както на даренията, по този начин и на новите покупки, Европейски Съюз ще употребява финансиране от така наречен Европейски фонд за подкрепяне на мира, който не попада под възбраната за финансиране на военни действия от Европейски Съюз.

Съгласно договорката Украйна ще получи както точно насочвани муниции " земя-земя ", по този начин и елементарни артилерийски муниции . Изявлението също по този начин показва, че страните могат да се обединят, с цел да закупят ракети за Украйна, " в случай че бъде поискано ".
 Резников: Украйна се нуждае от един милион снаряда
Резников: Украйна се нуждае от един милион снаряда

Това е четворно повече от препоръчаното от Европейски Съюз

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към водачите на Европейски Съюз в четвъртък за към 10 минути във видеообръщние, до момента в който посещаваше градове в разкъсваната от война Украйна, сподели чиновник на Европейски Съюз.

Говорейки във влака, Зеленски насочи това обръщение към водачите на Европейски Съюз: " Ускорете доставката на оръжия, или в противоположен случай войната ще се проточи ", съгласно източник на " Политико ".

Зеленски изрази признателност за боеприпасите, които Европейски Съюз към този момент се е заел да изпрати, само че подсети на водачите на Европейски Съюз, че всяко закъснение на доставката на муниции, спомагателни пакети от наказания или приемането на Украйна в Европейски Съюз също ще отхвърлен края на войната.
 Washington Post: Бавните доставки на западни оръжия задържат Украйна
Washington Post: Бавните доставки на западни оръжия задържат Украйна

Това може да изложи на риск пролетната офанзива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР