Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър.

...
Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър.
Коментари Харесай

Директорът на Агенцията по вписванията: Няма изгубена информация

Няма изчезнала информация след срутва на системите на комерсиалния указател. Разпространението на такива клюки са спекулативни. Това казана конференция изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Даскалова посочи, че от тази заран се вършат информации за настоящото положение на компаниите.

„ От на следващия ден ще могат да се правят и информации по ЕГН. Също от на следващия ден ще бъде възобновена връзката с „ Реджикс “ системата, която обезпечава междурегистровия продан сред държавните институции “, разгласи Даскалова.

Тя акцентира, че другата седмица се чака да бъде възобновена функционалността на регистъра, само че не можа да уточни съответен ден, в който това ще се случи, както и че тогава ще стартира следствието на ГДБОП и ДАНС за случилото се в организацията.

Даскалова изясни, че досега няма показан формален отчет от компания „ Лирекс “, която от 2012 година с дребни спирания, поддържа регистъра, за аргументите за казуса.

„ Мащабът на това, което се е случило, е голям. Причините занапред следва да се открият. Важно е хората да се успокоят. Благодарим за разбирането. Работи се непрекъснато, има хора, които с дни не са спали, с цел да продължат процесите по възобновяване “, изясни Даскалова.

Тя акцентира, че в организацията работят 4-ма компютърни експерти и че от дълго време не могат да намерят нужните им още двама експерти. От думите на изпълнителния шеф стана ясно още, че 4 дискови устройства, съдържащи 25 терабайта информация са дефектирали.

„ От петък наши експерти работят непрекъснато за възобновяване на информацията, която не мога да кажа тъкмо каква е. Работи се непрекъснато по отстраняването на казуса “, добави шефът.

Стана ясно още, че се прави копие на информацията на разнообразни устройства и по друго време и тя се съхранява в аварийни центрове в жк „ Младост “ и в гр. Шумен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР